Azerbaycan-Ermenistan çatışması 5’inci gününde

Azerbaycan ordusu, Ermenistan ordusuna yönelik başlattığı saldırıyı gece boyu sürdürdü.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan’a karşı sürdürğü saldırının 5’inci gününde Ermenistan ordusunun kayıplarını açıkladı. Azerbaycan, Ermenistan’ın, 200 tank ve zırhlı araç ile S-300 uçaksavar füze sisteminin imha edildiğini iddia etti.

Azerbaycan ordusu, Ermenistan’a ait 200 tank ve zırhlı araç, 228 roketatar ve havan topu, 30 hava savunma cihazı, 6 komuta kontrol merkezi, 5 cephane deposu ve bir S-300 uçaksavar füzesi sistemini vurduğunu ileri sürdü. Bakanlık ayrıca Ermenistan’ın Terter kentini bombaladığını savundu.

UKRAYNA: AZERBAYCAN’IN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNÜ DESTEKLİYORUZ
Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba, Kiev’in Dağlık Karabağ’daki gerilim ile ilgili Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünü desteklediğini söyledi.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı’nın Facebook sayfasından yayınlanan açıklamasında Kuleba, “Tutumumuz çok net, savaş her zaman keder, kayıplar, yıkımdır ve biz, şu anda Kafkasya’da bu olayların yaşanmasına içtenlikle üzülüyoruz. Ukrayna’nın dış politikasının temel taşlarından biri, devletlerin toprak bütünlüğüne verdiği destektir ve biz, aynı Azerbaycan’ın uluslararası alanda kabul görmüş sınırlar içinde toprak bütünlüğümüzü desteklediği gibi, Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünü tutarlılıkla destekledik. Ve bu ilke bizim için kesinlikle değişmedi” ifadelerini kullandı.

Dağlık Karabağ’daki durumu izlediğini ve koordineli bir pozisyon için ortaklarıyla görüşmelerde bulunduğunu söyleyen Kuleba, “Karabağ’daki mevcut durum, sözüm ona ‘dondurulmuş ihtilafların’ aslında hiç te dondurulmadıklarını ve her an patlayabileceklerini, Avrupa’daki istikrarsızlık hücreleri olduklarını ve uluslararası toplumun çözümle buna uygun bir şekilde ilgilenmesi gerektiğini gösteriyor.”

KILIÇ’TAN BIDEN’A YANIT
Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, Eski ABD Başkan Yardımcısı ve Demokratların başkan adayı Joe Biden’ın, Trump yönetiminin Dağlık Karabağ bölgesindeki çatışmaların durdurulması için devreye girmesi ve “Türkiye gibi ülkelerin bu çatışmadan uzak tutulmasını sağlaması” gerektiği yönündeki açıklamalarına Twitter hesabından yanıt verdi. Kılıç, “Sayın Başkan Yardımcısı, eğer kurban ile saldırgana eşit muamelede bulunmaktan sakınmış ve (Donald Trump) yönetiminden, Ermenistan’ı yasa dışı şekilde işgal ettiği tüm Azerbaycan topraklarından ilgili BM kararları doğrultusunda geri çekilmeye teşvik etmesini istemiş olsaydınız bu adil olurdu” ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)

2456370cookie-checkAzerbaycan-Ermenistan çatışması 5’inci gününde

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.