Azerbaycan’da Gülencilere adli soruşturma

Azerbaycan’da Gülen cemaati üyelerine karşı yargı harekete geçti. Başsavcılıktan yapılan açıklamada Gülen’in terör örgütünün faaliyetlerinin engelleneceği belirtildi.

Azerbaycan Başsavcılığı, Türkiye’deki darbe girişimi ile bağlantılı olarak soruşturma başlattı. Soruşturmanın Gülen cemaati üyelerini hedef aldığını açıklayan Başsavcılık sözcüsü Eldar Sultanov, “Fetullah Gülen terör örgütünün Azeri topraklarındaki tüm yasa dışı faaliyetlerin engellenmesi amacıyla Başsavcılık cezai soruşturma başlatmıştır” açıklamasını yaptı.
Sözcü, soruşturmanın içeriğine ve kimler hakkında soruşturma başlatıldığına ilişkin ise ayrıntı vermedi.
Azerbaycan’da bir süre önce Fetullah Gülen’le yapılan bir söyleşiyi yayınlamak isteyen özel televizyon kanalı kapatılmıştı. Azerbaycan Ulusal Televizyon ve Radyo Konseyi’nden yapılan açıklamada, kanalın Ankara ve Bakü arasındaki stratejik ortaklığa zarar vereceği gerekçesiyle kapatılma kararı alındığı belirtilmişti.
Azerbaycan’da Gülen cemaatine bağlı olduğu olduğu söylenen Kafkas Üniversitesi de kapatılmıştı. Azerbaycan’da ayrıca Gülen cemaatine bağlı ortaöğretim okulları da bir süre önce kapatılmıştı.
Azerbaycan, Gülen cemaatinin faaliyetlerde bulunduğu ülkelerden biri. Deutsche Welle Türkçe

1996740cookie-checkAzerbaycan’da Gülencilere adli soruşturma

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.