Azilden yırtmasına az kaldı

ABD Başkanı Donald Trump’ın aziledilmek üzere yargılandığı azil duruşmalarında sekizinci gün geride kaldı. Duruşmaların yarın tamamlanması bekleniyor. Demokratlar tanık dinletmek için çabalarken, Cumhuriyetçi senatör John Barrosso azil oylamasının yarın yapılabileceğini söyledi. Kongre’nin üst kanadı Senato’da görülen davadan azil kararı çıkmayacağına kesin gözüyle bakılıyor.

ABD Başkanı Donald Trump’ın azil davası sürüyor. Kongre’nin üst kanadı Senato’da görülen davada iddia ve savunma makamları senatörlerin sorularını yanıtlıyor.

Trump’ın avukat ekibi, başkan hakkındaki iddiaların söylenti olduğunu savunuyor. İddialar doğru olsa bile bunun azil gerektirecek bir suç olmadığını ileri sürüyor.

Trump’ın avukatı Alan Dershowitz’in, “Bir başkan, kamu yararı için seçilmesine yardımcı olacağını düşündüğü bir şeyi yaparsa bu, azil gerektirecek bir ödün olamaz” savunması Demokrat senatörlerde şaşkınlık yarattı. Demokratlar, Trump hakkındaki suçlamaları kanıtlamak için tanık dinletmek istiyor.

Demokrat senatörlerin en önemli tanığı eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton. Bolton’ın henüz yayınlanmadan basına sızan kitabında anlattıkları Demokratların iddialarını destekler nitelikte.

Demokratların, tanık dinletebilmek için en az dört Cumhuriyetçi senatörü ikna etmesi gerekiyor. Ancak Bolton’un kitabı da Cumhuriyetçilerin fikrini değiştirmeye yetmemiş görünüyor.

Senatörlerin sorgusu tamamlanınca tanık dinlenip dinlenmemesi için oylama yapılacak. Tanık dinlenmesine karar verilmezse azil oylamasına geçilecek.

Cumhuriyetçilerin üç numaralı ismi senatör John Barrosso, Trump’ın bu hafta aklanacağını söyledi.

AZİL İÇİN 67 SENATÖRÜN OYU GERELİYOR

ABD Başkanı Donald Trump’in azledilmesi için üçte iki çoğunluk yani 100 senatörden 67’sinin oy vermesi gerekiyor. 47 senatörü bulunan Demokrat Parti’nin azil için en az 20 Cumhuriyetçinin desteğine ihtiyacı var. 53 Cumhuriyetçi senatörden hiçbiri bugüne kadar azli desteklediğin beyan etmedi.

2381060cookie-checkAzilden yırtmasına az kaldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.