Aziziye Eğitim Merkezi törenle açıldı

Aziziye Eğitim Merkezi’nin açılışına Hackney Belediyesi Eğitim Sözcüsü Jeff Taylor, Belediyelerin Türk meclis üyeleri, Konsolosluk yetkilileri, sivil toplum örgüt temsilcileri, eğitimciler ve kalabalık bir halk topluluğu katıldı.

TEDA Başkanı Necmi Akçay, Aziziye Eğitim Merkezi’nin Aziziye Cami’si cemaatinin bağışları ve ödeneklerle yapıldığını belirterek Merkez hakkında şu bilgileri verdi:

“İki anaokulu sınıfımızda 30 öğrenci kabul edeceğiz. Eğitimi destek amacıyla 7 sınıfta da 150 öğrenci okuyacak. Üst katta 60 kapasiteli İngilizce öğrenmek isteyen kadınlar için iki sınıfımız bulunuyor. Aziziye Eğitim Merkezi, okul öncesi ve 6-16 yaş arası okullu öğrencilere eğitim desteğini amaçlayacak. Akşam 5-7 arasındaki derslerde matematik, fen ve İngilizce destek dersleri verilecek. Ayrıca üç ofisimiz ve gençlere yönelik konferans salonumuz bulunuyor.”

DİN EĞİTİMİ YOK

Sorumuz üzerine Aziziye Eğitim Merkezi’nde din kursu olmayacağını vurgulayan Akçay, “Yalnız haftada iki saat kendi kültürümüzü öğreten tarih dersleri okutulabilir” dedi.

“Aziziye Eğitim Merkezi’ne katılmak isteyen öğrencilerinden Hackney’de oturanlara öncelik tanınacak” diyen Akçay, okul ücreti olarak da “Anaokulu öğrencilerinden bir kereye mahsus 10 Sterlin ve destek sınıflarına kayıt olmak isteyen öğrencilerin aileleri işsiz ise yüzde 75’ini devlet ödemek üzere 25 Sterlin kayıt ücreti istenecek. Özel kursların saat ücretleri ise 20 Sterlin olarak saptandı. İngilizce kursuna aktılmak isteyen kadın öğrencilerin ödeneğini belediyeden sağlamaya çalışacağız” diye konuştu.

1095270cookie-checkAziziye Eğitim Merkezi törenle açıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.