Babacan: 9 milyon kayıt dışı çalışana destek yok

Fox TV’de İsmail Küçükkaya’nın Çalar Saat programına konuk olan Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Türkiye’de koronavirüs salgını nedeniyle açıklanan tedbir paketi ve alınabilecek önlemler konusunda konuştu.

AKP hükümetinin eski ekonomi bakanı olan ve daha sonra partiden ayrılan Babacan, Türkiye’de TÜİK rakamlarına göre 9 milyon kayıt dışı çalışan olduğunu vurgulayarak hükümetin açıkladığı destek paketlerinde veya kısa çalışma ödeneğinde bu kesimin yer almadığını ve hiçbir destekten faydalanamadıklarını belirtti.

“Evine ekmek götüremeyen kişiye nasıl ‘evinde kal’ diyebiliriz?” diyen Ali Babacan, “Türkiye’de 27 milyon vatandaşımızın ya emekli maaşı ya da kamu çalışanı olması gibi sebeplerle devlette bir geliri var. Ama 55 milyon vatandaşımızın devletten geliri yok. Öncelikle bu 55 milyon için tedbirler alınmalı” dedi.

Devletin bu aşamada kaynak yaratmak için farklı seçenekleri olduğunu belirten Babacan, “Devlet alacaklarından tamamen vazgeçebilir. Alacaklarını erteleyebilir. Devlet borç verebilir ya da karşılığı olmadan vatadanşlara ödeme yapar ve tekrar geri istemez. Bunların hepsi devletin yapabileceği işler” dedi.

Babacan, “Şu anda eldeki bütün cephane acilen kullanılmalı. Bir günlük gecikmenin bile ileride zararı çok daha büyük olur” diye konuştu.

2405320cookie-checkBabacan: 9 milyon kayıt dışı çalışana destek yok

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.