Başbakan Soyer ve Rauf Denktaş geliyor

İki farklı program çerçevesinde Londra’da yapılacak olan KKTC’nin 23. kutlama şenliklerine yoğun bir ilgi olması beklenirken, UBP’nin Londra örgütü Ulusal Birlik Partisi Londra Dayanışma Derneği’nin, halkı Başbakan Soyer’in 17 Kasım’da düzenlenecek resepsiyon haricindeki tüm etkinliklerini boykot etme çağrısı yaptı.


Denktaş’ın 17 Kasım Cuma günü İngiltere’ye geleceğini, gelişi için gerekli olan tüm hazırlıkların tamamlandığını açıklayan Konsey yetkilileri, eski Cumhurbaşkanı’nın Londra’da kalacağı günler içerisinde yoğun bir program çerçevesinde çeşitli etkinliklere katılacağını duyurdular.


Öte yandan Başbakan Ferdi Soyer ve beraberindekilerin de 15 Kasım gecesi Londra’ya gelmeye başlayacaklarını belirten KKTC Londra Temsilciliği yetkilileri, Başbakan’ın 17 Kasım Cuma gecesi Portman Square’daki Hyatt Regency London Hotel’de düzenlenecek KKTC 23. yıl resepsiyonunda hazır bulunacağını ifade ettiler.


KONSEY’DEN KKTC HAFTASI


İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi’nden yapılan yazılı açıklamada, 15-19 Kasım tarihlerini kapsayacak bir KKTC Haftası düzenleneceği açıklandı. 15 Kasım Çarşamba günü saat 20.00’de Haringey Willoughby Road’da bulunan İngiltere Türk Kadınları Yardım Derneği (TWPA) binasında biraraya gelecek olan Konsey üyesi dernek temsilcileri, KKTC Haftası’nın açılışını burada gerçekleştirecek.


17 Kasım Cuma günü Stansted Havalimanı’ndan karşılanacak olan Rauf Denktaş, 18 Kasım Cumartesi günü Dr Fazıl Küçük Türk Okulu’nda düzenlenecek törende hazır bulunacak. Saat 11.00-14.00 arasında düzenlenecek ve Dr Fazıl Küçük Türk Okulu’nun yanısıra Eltham, BATS, Mehmet Remzi Okan, Namık Kemal ve Bickley Türk okullarının da katılacağı tören tüm halka açık olacak.


Konsey’in programında belirtilmediği halde, güvenilir kaynaklarımız eski Cumhurbaşkanı Denktaş’ın 17 Kasım’da Portman Square’daki Hyatt Regency London Hotel’de düzenlenecek KKTC 23. yıl resepsiyonuna Başbakan Soyer ile birlikte katılacağını belirttiler.


18 Kasım Cumartesi gecesi Papageno’da Denktaş onuruna yemek verecek olan Konsey, 19 Kasım Pazar günü de halka açık bir konferans düzenleyecek. University of London, Institute of Education binasında saat 13.00’te başlayacak olan konferansta Rauf Denktaş konuşacak.


DEVLET KUTLAMASI


Başbakan Ferdi Sabit Soyer ile birlikte 15 Kasım Çarşamba gecesi Londra’ya geleceği belirtilen İçişleri Bakanı Özkan Murat ve Maliye Bakanı Ahmet Uzun’un katılacağı KKTC kutlama resepsiyonu 17 Kasım Cuma gecesi yapılacak.


CTP Londra Dayanışma Derneği tarafından 20 Kasım Pazar gecesi Papageno Restaurant’ta düzenlenen baloya da katılacak olan Soyer, Kıbrıs Türk Toplum Merkezi’nde 16 Kasım Perşembe günü saat 19.00’da yapılacak halka açık konferansta da konuşma yapacak. Soyer’in Londra’da kalacağı süre içerisinde çeşitli toplantılara katılacağı, İngiliz ve Kıbrıslı Türk yetkililerle biraraya geleceği öğrenildi.


UBP LDD’DEN BOYKOT ÇAĞRISI


Eski Cumhurbaşkanı Denktaş ile Başbakan Soyer’in Londra ziyaretlerinin birbirinden tamamen bağımsız iki organizasyon olduğunu belirten Ulusal Birlik Partisi Londra Dayanışma Derneği başkanı Mehmet Bayramoğlu, ‘KKTC ve Birleşik Kıbrıs arasındaki tercih hakkınızı kullanın’ başlığıyla yayınladığı basın bildirisinde Londra’daki halkı Soyer’in KKTC resepsiyonu haricindeki tüm etkinliklerini boykot etmeye çağırdı.


KKTC’de son dönemlerde yaşanan ‘siyasi irade hırsızlığı’ nedeniyle hükümetin bozulduğunu, halk iradesine sahip olmayan bir hükümetin işbaşına geldiğini savunan Bayramoğlu, ‘Bu anlamda UBP ve DP olarak, bu siyasi ahlaksızlığı protesto etmek için Meclisimizi boykot kararı aldık. Bu boykotu KKTC’de halkın iradesinin yeniden sağlanması için yapılacak bir erken seçime kadar artarak sürdüreceğiz’ dedi.


Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş ile görüşbirliği içerisinde olduklarını, dolayısıyla Londra’da Denktaş’ın katılacağı tüm etkinliklere halkın destek vermesini isteyen Bayramoğlu, ‘Kıbrıs’taki boykota paralel olarak, Sayın Soyer’in katılacağı KKTC’nin 23. yıl kuruluş etkinliği olan 17 Kasım gecesi dışındaki tüm etkinliklerin boykot edilmesi çağrısında bulunuyoruz’ şeklinde konuştu. (Londra Gazete)
 

796270cookie-checkBaşbakan Soyer ve Rauf Denktaş geliyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.