Başbakan İtalya’da moral buldu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi ile yaptığı görüşmede, ”Biz üzerimize düşeni yaptık. AB yolunda Türkiye kriterleri yerine getirmiştir. Şimdi sıra ahde vefa gereği AB’nin sözünü tutmasına gelmiştir” dediği öğrenildi.


İtalya Başbakanı Berlusconi’nin de ”Sayın Başbakan haklı. Kararlı duruşunuzu sonuna kadar destekliyoruz. Dostum Tayyip’i, burada misafir etmekten büyük zevk duyuyorum. Onun argümanları benim de argümanlarım olacaktır” dediği ifade edildi.


Heyetler arası görüşmelerin ardından, Erdoğan ile Berlusconi bir süre baş başa görüştü. Bu görüşmeden sonra, Erdoğan ve Berlusconi, çalışma yemeğinde bir araya geldi.


Yemekte, Başbakan Erdoğan ve İspanya Başbakanı’nın eş sponsorluğunu yaptığı Medeniyetler İttifakı projesinin ele alındığı öğrenildi.


Batı’da ”İslam fobisinin” (islamifobia) ele alındığı yemekte, Medeniyetler İttifakı projesi, medeniyetler arası çatışma ve benzeri felaket senaryolarına karşı medeniyetler arası diyaloğun temini üzerinde durulduğu kaydedildi.
 

1024140cookie-checkBaşbakan İtalya’da moral buldu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.