Başbakanlık’a e-başvuru

Sarıkoca, Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) ilişkin CeBIT Bilişim Eurasia Uluslararası Bilgi ve İletişim Teknolojileri Fuarı’nda kurulan Başbakanlık’ın kurumsal standında AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

BİMER’in, 2006 yılında Başbakanlık Genelgesi ile kurulduğunu hatırlatan Sarıkoca, kurulduğundan bu yana BİMER sisteminde vatandaşa hizmet veren 30 bin kamu kullanıcısının olduğunu bildirdi.

Vatandaşların BİMER’e, “Alo 150” hattını arayarak, “www.basbakanlik.gov.tr” web sitesinindeki BİMER linkini kullanarak, valiliklerde veya kaymakamlıklarda bulunan halkla ilişkiler müracaat bürolarını kullanarak veya faks yoluyla başvurabileceklerini anlatan Sarıkoca, her türlü görüş, ihbar ve şikayeti değerlendirdiklerini söyledi.

Sarıkoca, BİMER’in her geçen gün daha çok kullanıldığına dikkat çekerek, 2006 yılında 85 bin başvuru yapılırken, geçen yıl 239 bin, bu yıl ise bu gün itibariyle 292 bin 350 başvurunun yapıldığını ifade etti.

Başbakanlık’a başvuruların eskiden mektupla yapıldığını ve bu başvuruların sonuçlanmasının en az 30 gün sürdüğünü dile getiren Sarıkoca, “BİMER, vatandaşa cevap verme süresini 30 günden bir güne indirdi. Hem zamandan hem de maliyetlerden tasarruf yapmamızı sağladı. 2007 yılında bir çalışma yapmıştık. Sadece kırtasiye masraflarını hesap ettiğimizde dahi bir yılda sisteme harcadığımız paranın iki katını tasarruf ettik” diye konuştu.

Sarıkoca, BİMER sayesinde bir çok yolsuzluğun, kötü muamelenin, insan hakları ihlallerinin engellendiğini vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

“Vatandaşın şunu bilmesini istiyoruz. BİMER’e yapılan tüm başvurular okunuyor, dikkate alınıyor ve gereği yapılıyor. Başbakan, bizzat kendisi denetliyor sistemi ve her ay yayınladığımız aylık raporları kontrol ediyor. İlgili tüm birimler, kendisinin Başbakan tarafından kontrol edildiğini biliyor ve işlemlerini bu ciddiyetle yapıyor. Başbakanımıza gelen başvurularda da bizzat kendisinin okuması gerektiğini düşündüğümüz başvurular olursa kendisine iletiyoruz ve okuyor.”

1074280cookie-checkBaşbakanlık’a e-başvuru

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.