‘Başbakanın ABD dönüşünü bekleyeceğiz’

Avusturya’nın milli gün resepsiyonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Org.Büyükanıt, olası bir sınır ötesi operasyona ilişkin sorular üzerine şöyle konuştu:


”Silahlı Kuvvetler, görev verildiğinde sınır ötesi operasyon yapar. Ayrıca ihtiyaç olduğunda biz de talepte bulunuruz. Başbakan’ın ABD seyahati önemli. Onun dönüşünü bekleyeceğiz. Biz, Dışişleri ile uyum içinde çalışıyoruz. Halkımızın bize karşı göstermiş olduğu duyarlılık da inanılmaz boyutlarda. Binlerce mesaj geldi. Bunlara tek tek cevap veremedik, topluca teşekkür ettik. Halkımızın cenazelerde olgun, duyarlı ve şiddetten uzak bir tavır göstermesi de bizi memnun ediyor.”


”DERSLERİNİ ALDILAR”


Büyükanıt, Hakkari’de 12 şehidin verildiği çatışmanın ardından bölgede operasyonlar yapıldığını ve 35 civarında teröristin ölü ele geçirildiğini belirterek, ”Salı gecesi derslerini aldılar” diye konuştu.


MGK toplantısından sonra yayımlanan bildiride tek tek konulara değinilmeden ekonomik önlemler başlığının yer aldığını dile getiren Büyükanıt, ”Hükümete biz sadece yaptırım tavsiye ediyoruz. Ekonomik açıdan yaptırım kararı alındı. Ama biz ‘şu yapılmalı bu yapılmalı’ diye birşey demiyoruz. Askerle hükümet arasında bir uyumsuzluk varmış gibi gösterilmesi de doğru değil. Devlet bir bütündür” dedi.


Büyükanıt, ”ABD’nin mi yoksa Irak’ın mı yükümlülüklerini yerine getirmediği” sorusuna da, ”Herkes üzerine düşen görevi yapmalı. Olay bir terörist faaliyet. Bunu sadece silahlı mücadele olarak görmekle en büyük hatayı yaparsınız” diye konuştu.


 

1049800cookie-check‘Başbakanın ABD dönüşünü bekleyeceğiz’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.