Başbuğ: Katille aynı sandalyede oturmam

İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen “İnternet Andıcı” ve 2’nci Ergenekon davalarının birleştirilmesinin ardından, 2’nci Ergenekon davasının da 1’inci Ergenekon davası ile birleştirilmesine karar verildi.

Bu kararla, şimdiye dek 16 ayrı dava dosyasının birleştirildiği Ergenekon davası sanıkları arasına “İnternet Andıcı” davası kapsamında tutuklu yargılanan eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ da katılmış oldu. Davanın ilk duruşması yarın Silivri’de görülecek.

Vatan gazetesinin haberine göre; Ergenekon davasının sanıkları arasında bulunan eski Emniyet Özel Harekat Daire Başkanvekili İbrahim Şahin, Sedat Peker, Danıştay saldırganı Alparslan Arslan ve Osman Yıldırım ile aynı davada yargılanmaktan rahatsızlık duyduğu ifade edilen İlker Başbuğ’un, duruşmalara katılmama kararı aldığı öğrenildi.

Başbuğ’un yakın çevresine “Katillerle ve çetecilerle aynı sanık sandalyesine oturmam” dediği ve savunmalarını avukatı aracılığıyla yapacağı öğrenildi.

İlker Başbuğ’un avukatı İlkay Sezer ise, salı günü görülecek duruşmaya İlker Başbuğ katılacakmış gibi hazırlık yaptıklarını ancak katılıp katılmama kararının Başbuğ’a ait olduğunu söyledi.

Birinci Ergenekon davasında emekli Tuğgeneral Veli Küçük ve emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin’in de aralarında bulunduğu 31’i tutuklu 108 sanık yer alıyor. Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un sanıkları arasında yer aldığı İkinci Ergenekon davasında ise 32’si tutuklu 148 bulunuyor.

“İnternet Andıcı” davası “İkinci Ergenekon” davası ile 5 Nisan 2012 tarihinde birleştirilmişti. Davaların tek dosyada birleştirilmesi ile davada tutuklu sanık sayısı 63, toplam sanık sayısı ise 256’e yükselmiş oldu.

Davalar kapsamında toplam birleştirilen dosya sayısı 16. dosyaların eklerinde 2 milyona yakın evrak olduğu tahmin ediliyor.

1341540cookie-checkBaşbuğ: Katille aynı sandalyede oturmam

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.