Bağdat’ta pazar yerinde katliam

Irak polisi, Bağdat’ın doğusundaki Sadr semtinde bulunan kalabalık bir pazar yeri yakınında infilak eden aracın, polis devriyesini hedef aldığını söyledi. Olayda ölen ve yaralananlar arasında polislerin yanısıra siviller de bulunuyor.

YENİ LİDERİN BAŞINA ÖDÜL

Öte yandan ABD, El Kaide’nin Irak’taki yeni lideri Ebu Eyyüb El Masri’nin başına 5 milyon ABD doları ödül koydu. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Adam Ereli, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ın dün El Masri’nin yakalanmasını sağlayacak bilgiyi getirene 5 milyon ABD doları verilmesi kararını onayladığını belirtti.

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ise konuya ilişkin bilgi sahibi olan kişilerin, Dışişleri Bakanlığına bağlı Adalet İçin Ödüller Programı, ABD büyükelçilikleri veya konsoloslukları ya da Irak’taki askeri komutan ile iletişim kurması gerektiği kaydedildi.

El Kaide’nin Afganistan’daki kamplarında bomba uzmanı olarak eğitilen Mısırlı El Masri’nin, ABD saldırıları sonucu Irak’ta ölen Ebu Musab Zerkavi’den boşalan El Kaide liderliğine getirildiği kabul ediliyor.

 

 

1131340cookie-checkBağdat’ta pazar yerinde katliam

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.