Bağdat’ta sokağa çıkma yasağı uzatıldı

Savunma Bakanlığı’ndan bir yetkili, dün düzenlenen saldırılardan sonra ilan edilen sokağa çıkma yasağının yarın da uygulanacağını söyledi. Bağdat’ın Sadr kenti semtinde dün düzenlenen saldırılarda 215 kişi ölmüştü. 

TALABANİ İRAN GEZİSİNİ ERTELEDİ

Irak Devlet Başkanı Celal Talabani, başkent Bağdat’taki sokağa çıkma yasağı nedeniyle hafta sonu yapmayı planladığı İran ziyaretini erteledi.

Talabani gazetecilere yaptığı açıklamada, “Havaalanı kapalı olduğu için İran’a gidemiyorum. Havaalanı pazar günü açılırsa bu ülkeye pazar günü gideceğim” dedi.

Irak Devlet Başkanının Irak’taki durumu istikrara kavuşturmak için yardım almak üzere hafta sonu İran’a gitmesi bekleniyordu.

Irak’ta dün düzenlenen saldırıların ardından sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş, Bağdat havaalanı kapatılmıştı.

BM TEMSİLCİSİ ENDİŞELİ

BM’nin Irak temsilcisi Eşref Gazi, Bağdat’ta Şii mahallesi Sadr’a düzenlenen bombalı saldırıların ardından “Irak’ın denetlenemez bir şiddet dönemi içine girme” riskiyle karşı karşıya olduğunu belirtti.

Eşref Gazi, saldırıları şiddetle kınadığı bildirisinde, “bu saldırıların mezhepler arasındaki bölünmeyi arttırabileceğini ve Irak’ın yapısı, halkı ve ayrıca birlik, tolerans ve barış şansını tehdit eden denetlenemez bir şiddet dönemi içine girebileceği” uyarısında bulundu.

Gazi, Iraklı yetkililere bu saldırıları düzenleyenleri tutuklayıp yargılamaları çağrısında bulundu ve tüm Iraklıları sükunete davet etti.


Bağdat’ta Şii mahallesi Sadr’a düzenlenen bombalı saldırılarda 215 kişi ölmüş, 257 kişi yaralanmıştı.

 

1141350cookie-checkBağdat’ta sokağa çıkma yasağı uzatıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.