Bağdadi’den “Türkiye’ye saldırın” çağrısı

Musul’u DAEŞ’ten kurtarma operasyonu devam ederken, terör örgütünün lideri Ebubekir el Bağdadi’nin bir ses kaydı yayınlandı. “Türkiye dinsizlerle işbirliği yapıyor” diyen Bağdadi, militanlarına Türkiye’ye saldırı çağrısı yaptı.

Uluslararası haber ajansı Reuters’ın yayınladığı 31 dakikalık ses kaydında DAEŞ lideri Ebubekir el Bağdadi, Musul operasyonunun başarısız olacağını iddia ediyor.

Ses kaydı mesajında DAEŞ militanlarına Türkiye’ye saldırmaları çağrısı yapan Bağdadi, Ankara’yı “dinsizlerle” işbirliği yapmakla suçladı.

Ses kaydında Bağdadi Türkiye ile ilgili şu sözleri de sarf ediyor: “Türkiye bugün artık menzilinize girdi, cihadınızın hedeflerinden biri haline geldi. Orayı işgal edin ve güvenli olduğunu sandığı yerlere korku salın.”

DAEŞ lideri Ebubekir El Bağdadi Musul’un kaybedilmemesi için militanlarına şöyle seslendi:

“İslam Devleti’nin bugün sürdürdüğü büyük cihat ve giderek şiddetlenen bu savaş, zaferden bir adım ötede olduğumuza inancımızı artırıyor. Ninova halkı, ‘Allah düşmanlarına’ karşı sürdürdüğümüz cihadın zayıflamasına izin vermemeli.”

“BAĞDADİ MUSUL’DA SIKIŞTIRILDI” İDDİASI

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin siyasi ve askeri konulardaki danışmanı Fuad Hüseyin, Bağdadi’nin Musul’da olduğunu ve artık kentten kaçma şansının bulunmadığını ileri sürmüştü.

Fuad Hüseyin, “Bağdadi Musul’da, eğer öldürülürse bu tüm DAEŞ sisteminin çökeceği anlamına geliyor” demişti.

2024650cookie-checkBağdadi’den “Türkiye’ye saldırın” çağrısı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.