Bahar Konseleri Başlıyor

Müzik Dostları Derneği, müzikseverlere bu yıl da klasik müzikle dolu günler yaşatacak. Kıbrıs’ın en güzel tarihi ve doğal değerlerinden Bellapais Manastırı’nda yer alacak 4. Uluslararası Bahar Konseleri, bugün başlıyor.


 


İngiltere, Almanya, Türkiye ve Bulgaristan’den sanatçıların katılacağı konserler, 9 Mayıs’a kadar sürecek.


 


Festival boyunca 7 konser verilecek. Konserlerin tümü saat 20.30’da başlayacak.


Müzik Dostları Derneği Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Ersin Kaşif’in verdiği bilgiye göre, programın ilk etkinliği “Ankara String Quartet”in konseri… 1. keman Mehmet Efe, 2. keman Gamze E Büyükkayıkçı, viyola Aytaç Alpay ve viyolonselde Şebnem Y Orhan’dan oluşan grup, bu akşamki konserlerinde W. A. Mozart, A.Dvorak, A. Sevgi, E. Tuğcular ve O. Kıvrak’ın bestelerini yorumlayacak.


 


Konser biletleri Lefkoşa’da Deniz Plaza’dan, Bellapais’te Kybele Restaurant’tan, Girne’de Green Jacket’ten, Gazimağusa’da Atun Eczanesi’nden ve konser geceleri girişten sağlanabiliyor.


 


4. Uluslararası Bahar Konserleri bu yıl Cumhurbaşkanlığı, Turizmden Sorumlu Devlet Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı, TC Lefkoşa Büyükelçiliği, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı, Lefkoşa Belediye Başkanlığı, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi, Kültür Dairesi, Kbrıs Türk Hava Yolları, British Council, BRT, Dome Otel, Kybele Restaurant and Bar ve Huzur Ağaç Restaurant katklarıyla düzenleniyor.


 


Konserlerin programları


 


4. Uluslararası Bahar Konserleri çerçevesinde yarın akşamki ilk konserin ardından 16 Nisan Çarşamba akşamı virtüöz konseri var. Ilkka Lethonen, Graham Mi,tchell ve Rebecca Woolcock’tan oluşan keman, kontrabas ve piyano üçlüsü sahne alacak.


 


19 Nisan Cumartesi akşamı kemanda Pelin Halkacı ve piyanoda Melin Molla konser verecek.


20 Nisan Pazar gecesi Bellapais’te bu kez Mats Lidstrom’un (cello) konseri var. Lidstrom’a piyanoda Rebecca Woolcock eşlik edecek.


 


24 Nisan Perşembe akşamı solo piyano konserinde müzikseverler Viv Mclean’le buluşacak.


5 Mayıs Pazartesi gecesi solo viyolonsel Matthew Barley’in konseri dinlenebilecek.


4. Uluslararası Bahar Konserleri’nin son etkinliği ise Özgür Aydın’ın solo piyano konseri.


 


 

720280cookie-checkBahar Konseleri Başlıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.