Bahçeli, Çakıcı’ya sahip çıkmayı sürdürdü

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli “Çakıcı’nın bu millete nasıl hizmet ettiğini bilenler bilir; bilmeyenler de kendisi de bilir!” dedi.

Partisinin meclis grup toplantısında konuşan Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu tehdit eden organize suç örgütü liderliğinden hüküm giymiş olan Alaattin Çakıcı’ya sahip çıkmayı sürdürdü.

Bahçeli, Çakıcı için “dava arkadaşımdır” sözlerini yineledi ve şöyle konuştu:

“Alaattin Çakıcı benim dava arkadaşımdır. Bu bir. Alaattin Çakıcı şehidimizin oğludur. Bu iki. Alaattin Çakıcı vatan ve millet sevdalısıdır. Bu üç. Alaattin Çakıcı üzerine atılı suçların bedelini yaklaşık 20 yıl cezaevinde kalarak ödemiş bir ülküdaşımızdır. Bu da dört. Kılıçdaroğlu anlar mı bilemem, yine de söylemek durumundayım. Ülkücüden mafya, mafyadan da ülkücü olmaz, olamaz. Alaattin Çakıcı’nın bu devlete, bu millete nasıl hizmet ettiğini bilenler bilir, bilmeyenler de kendileri bilir. Kılıçdaroğlu’nun Alaattin Çakıcı’ya mafya lideri, yer altı dünyasının karanlık yüzü demesi bizim nezdimizde yok hükmündedir. Çakıcı, bebeklere kurşun sıkmadı, karakolları ateşe vermedi, askerimize, polisimize silah çekmedi, yollara mayın döşemedi, millete ve vatana ihanet etmedi. Kılıçdaroğlu eğer mafya görmek, mafyayla tanışmak istiyorsa birlikte yol yürüdüğü, birlikte anayasa hazırladığı teröristlere baksın, onların yüz hatlarını dikkatle incelesin. Alaattin Çakıcı ve onu gibi arkadaşlarımız bir dönem Türk devletine karşı saldırı ve suikast düzenleyen terör örgütleriyle korkusuzca mücadele etmiştir. Kılıçdaroğlu sokağa çıkmaya korkarken, onlar mesela 31 diplomatımızı şehit eden ASALA terör örgütünün peşine düşmüşlerdir. Devlet ve millet namına gövdelerini taşın altına koymuşlardı. Ermeni terör örgütlerinin eylemleri neticesinde 1970’ler ve sonrasında 58’i Türk vatandaşı olmak üzere 77 kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda kişi yaralanmıştı. Kılıçdaroğlu bu işlerden anlamaz, tehditler karşısında sıcak yatağından başını kaldıramaz.”

Bahçeli, koronavirüsle mücadelede virüsün sağlık çalışanları için meslek hastalığı sayılması için TBMM’de üzerlerine düşeni yapacaklarını ifade etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu bulaşıcı hastalık sebebiyle kentte ölüm verilerini açıklaması sebebiyle de eleştirdi ve “İBB Başkanı’nın bulaşıcı hastalık kaynaklı vefatlarla ilgili Sağlık Bakanlığı’nı tekzip eden laçka açıklamalarının itibar edilecek hiçbir yanı yoktur” dedi.

Bahçeli’den Arınç’a: ‘bu gafil terör propagandasını alenen, milletimizin gözünün içine baka baka yapmıştır’

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç, eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tahliye olabileceğini ve iş insanı Osman Kavala’nın tutuklu kalmasına hayret ettiğini söylemişti.

Bahçeli, bu sözleri sebebiyle Arınç’a gafil dedi:

“Terörist Demirtaş’ı ve Kürt kökenli kardeşlerimizi tanımak için Devran isimli hikâye kitabının okunmasını öneren bu gafil terör propagandasını alenen, milletimizin gözünün içine baka baka yapmıştır. Halen Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi olan siyaset eskisi bir şahsın, televizyona çıkıp Sorosçu Osman Kavala ile terörist Demirtaş’a güzellemeler yapması kelimenin tam anlamıyla çarpıklık, hatta ahmaklıktır.”

Bülent Arınç ne dedi, Demirtaş ve Kavala’yla ilgili sözleri neden tartışma yarattı?
Arınç’a “Aslına mı çekiyorsun, nesline mi özeniyorsun? Nedir seni teröristlere sempatiyle baktıran?” şeklinde soru yönelten Bahçeli konuşmasında şöyle devam etti:

“Sen terör kervanına girmeyi bir kenara bırak da, millet ne diyor, tarih ne diyor, şühedamız ne diyor ona dikkat et, bunları kendine rehber tayin et. Özgürlükçü düşünelim diyor, yani demek istiyor ki, teröristler serbest kalsın, Türkiye’ye kast edilsin. Bu ahlaksız bir üslup, akılsız bir teklif değil midir? Neyin özgürlüğü, elinde silahla dağda gezene özgürlük değil, milletin demir yumruğu layıktır. Bülent Arınç Türkiye’ye kim tuzak kurmuşsa, Cumhur İttifakı’na kimler hasımsa, iç barış ve huzur ortamını kimler bozmak istiyorsa onlara muhabbetle yaklaşmaktadır. Gezi olaylarının sponsoru olan Sorosçu Osman Kavala’nın, özgürlükçü düşünerek serbest kalmasını gündeme getirmek hangi akıl ve mantığın ürünüdür? Aynı görüşü CHP de seslendirmektedir. Kaldı ki, CHP’li sözcüler Arınç’ı vicdan olarak tanımlayıp takdir etmişlerdir. O halde vicdanı yeniden tarif etmek hepimiz için ana görevdir.”

“Cumhur İttifakı, ‘cukka ittifakı’ değildir”

Cumhuriyet gazetesi yazarı Orhan Bursalı’nın dün kaleme aldığı “RTE Bahçeli’yi harcar, Bahçeli de RTE’yi; zamanı var…” başlıklı yazıyı eleştiren Bahçeli, “Fitneciler uykusundan uyandı. Konu fitne oldu mu bunlar yılan gibi başını kaldırır, saklandıkları delikten ortaya saçılırlar. Nifak çıkaranlar korkakça hayat sürenlerdir” dedi.

Bahçeli Cumhur İttifakı’na yönelik şu ifadeleri kullandı:

“Cumhur İttifakı pazarlık üzerine kurulmamıştır. Cumhur İttifakı cumhurun şeref nişanesidir. Sayın Cumhurbaşkanı ile hukukumuz Türkiye düşmanlarının kafasının alamayacağı kadar hesapsızdır ve karşılıklı hürmete dayanır. Cumhur İttifakı Türkiye’nin yegane umududur. En büyük reform Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’dir. Cumhur İttifakı, ‘cukka ittifakı’ değildir. Bizim ittifakımız milletin, bekanın, kutlu yarınların ittifakıdır. O pis ellerinizi Cumhur İttifakı’ndan derhal çekiniz. Size buradan ekmek çıkmaz. Cumhur İttifakı yaşayacaktır, reformları hayata geçirecektir.”

 

2470710cookie-checkBahçeli, Çakıcı’ya sahip çıkmayı sürdürdü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.