Bahçeli: HDP vakit kaybetmeksizin kapatılmalıdır

“HDP vakit kaybetmeksizin kapatılmalıdır” diyen Bahçeli şunları söyledi:

“Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) HDP’nin talebiyle kapatılma davasının seçim sonrasına bırakılmasını görüşecek olması adalet ilkeleri ile tamamıyla aykırıdır.

“Bu neyin görüşmesi neyin arayışı neyin hazırlığıdır? AYM şehitlerimizin dökülen kanlarını da seçim sonrasına bırakmayı görüşecek midir? HDP kapatılmalıdır hem de vakit kaybetmeksizin, kapısına kilit asılmalıdır. HDP’nin isteği ile AYM’nin davayı sulandırması doğru değildir.

NATO ile doğmadık NATO’suz ölmeyiz

Bahçeli konuşmasında İsveç’teki Kur’an yakma protestosuna da değindi:

“İsveç hükümetine hatırlatırım ki Allah tektir ordusu Türktür. İsveç’te bir sapık manyak şeytan piyonu yüce kitabımızı yakmıştır. Bu azgın provokasyona ifade ve düşünce özgürlüğü diyenler suç ortağıdır. İskandinav ülkeleri ABD’nin dublör ülkeleridir. Siyasi sonuçlarının analiz edilmemesi akıl dışıdır.

“Aslında hedef sadece Türkiye değil Türk İslam alemidir. Bu saatten sonra İsveç’in NATO üyeliği suya yazılmış yazı kadar güncel bir konu olmaya müstahaktır. Türkiye’nin NATO üyeliğini tartışmaya açmak isteyenler buyursun açsınlar. NATO ile doğmadık NATO’suz da ölmeyiz.”

2663380cookie-checkBahçeli: HDP vakit kaybetmeksizin kapatılmalıdır

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.