Bahçeli: Kavala vatandaşlıktan çıkarılsın! Anayasa Mahkemesi kapatılsın!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu.

ABD, Almanya ve Fransa’nın da aralarında olduğu 10 ülkenin Ankara Büyükelçiliği’nin 18 Ekim’de Osman Kavala’nın serbest bırakılması çağrısı yapmasına da değinen Bahçeli, “Görevlerinin sınırlarını tamamen aşmışlardır” dedi.

Bahçeli’nin konuşması şöyle:

“Zalim bir üst akıl hem büyükelçileri hem de zillet ittifakını harekete geçirmiş; ağız birliği halinde konuşmalarını dayatmıştır. Kavala, Soros’un kuryesidir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın kararlı tutumu tarihi bir yanlışın düzeltilmesinde önemli bir dayanaktır. Kavala ile ilgili önerimiz ise şudur; Sorosçu’nun mahkemesi karara bağlanır, hüküm verilirse önce cezasını Türkiye’de çekmesi sonra da vatandaşlıktan çıkarılarak 10 büyükelçinin ülkesinden birine gönderilmesi artık milli bir zarurettir. Herkes haddini bilsin, saygısızlığa lüzum yoktur, tahammülümüz hiç yoktur. Batılı ülkelerin Türkiye yaklaşımları dostane değildir.”

Bahçeli, Anayasa Mahkemesi’nin kapanmasıyla ilgili talebini de, Kavala kararını hatırlatarak bir kez daha dşöyle vurguladı:

“Anayasa Mahkemesi öyle bir hale gelmiştir ki nerede bir hain varsa, onlarla yan yanadır. Anayasa Mahkemesi kapanmasın da terörle mücadeleye sünger mi çekilsin? Demirtaş, Kavala davalarında hak ihlali var diyen sözde hainler gelsinler külahıma anlatsınlar.”

ABD’den F-35 satı nalmak üzere ödenen ücretin karşılığında F-16 satın alma başvurusu yapıldığını da hatırlatan Bahçeli, “ABD haydut devlet durumuna düşmek istemiyorsa ya paramızı ya uçakları vermekle yükümlüdür” dedi.

2559900cookie-checkBahçeli: Kavala vatandaşlıktan çıkarılsın! Anayasa Mahkemesi kapatılsın!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.