Bahçeli: MHP, Cumhurbaşkanlığı adayı göstermeyecektir

MHP Lideri Bahçeli, partisinin 2019’daki cumhurbaşkanlığı seçiminde aday göstermeyeceğini belirterek, “MHP cumhurbaşkanlığı seçiminde, Yenikapı ruhuyla hareket ederek, Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleme kararı alır” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, medya kuruluşlarının Ankara temsilcileri ile sohbet toplantısında bir araya geldi, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

“7 AĞUSTOS’TA BAŞLATILAN RUHA MHP SADIKTIR”

2019’da yapılacak yerel, genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin soruları yanıtlayan Devlet Bahçeli, FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından, Yenikapı’da düzenlenen mitingi hatırlattı. Bahçeli, “7 Ağustos’ta başlatılan bir ruha MHP sadıktır” ifadelerini kullandı.

MHP ile AK Parti arasında seçim ittifakına yönelik bir görüşme olup olmadığına ilişkin bir soru üzerine de Bahçeli şunları söyledi:

“MHP olarak şu an AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Bey ile ittifak konusunda ve siyasetin geleceği konusunda herhangi bir görüşmemiz olmamıştır. Ancak kamuoyunda tartışılan konular, dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanı’nın gündemine veya bizim gündemimize de düşmektedir. Onun için bu konu, ileriki günlerde arzu ediliyorsa bir görüşme talebi olduğu takdirde görüşülür. Olmadığı takdirde biz inandığımız konular üzerinde görüşlerimizi tekrarlayarak Türkiye’nin istikrarlı bir ortama kavuşması açısından yükleneceğimiz sorumluluğu yerine getirme gayreti içinde olabiliriz.”

Bahçeli, toplantı esnasında cebinden çıkardığı köstekli saate baktı.
Bahçeli, toplantı esnasında cebinden çıkardığı köstekli saate baktı.

Bir seçim ittifakı olacaksa bunun yasal olması gerektiğini kaydeden MHP Genel Başkanı Bahçeli, bunun da cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin uygulamaya geçeceği süreç içerisinde siyasi partilere ittifak yapma imkanı veren ve bu ittifakın nasıl yapılacağını içeren yasal düzenlemelerle mümkün olacağını belirtti.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, MHP’nin seçim barajını aşamayacağına yönelik iddialarla ilgili bir soruya, “Sanki yeni kurulmuş 15 günlük parti barajı aşıyor, muhtemelen olabilecek, gelecekteki birtakım siyasi oluşumlar barajı aşabilecek ama MHP aşamayacak gibi ters bir yorum içine giriyorlar. Bu haksızlıktır. MHP’nin baraj diye bir sorunu yoktur” yanıtını verdi.

“MHP’NİN GENEL BAŞKANI CUMHURBAŞKANI ADAYI OLMAYACAKTIR”

Partisinin olursa ittifakla olmazsa kendi adıyla milletvekili seçimine gireceğini anlatan Bahçeli MHP’nin hükümet kurulması sürecinde de herhangi bir talebi olmayacağını bildirdi. Bahçeli, “MHP bu talebi yapanlara karşı da sert cevap verir, ahlaksızlık olarak görür.” ifadelerini kullandı.

“MHP cumhurbaşkanlığı adayı göstermeyecektir, MHP’nin genel başkanı cumhurbaşkanı adayı olmayacaktır” diyen Bahçeli, şöyle devam etti:

“MHP cumhurbaşkanlığı seçiminde Yenikapı ruhuyla hareket ederek, Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleme kararı alır.”

Bahçeli, MHP’nin, 3 Kasım 2019’da, Türkiye’nin geleceğini dikkate alarak, birliğini, dirliğini, etrafındaki ateş çemberini, yurt içinde ve yurt dışındaki birtakım kaosçu faaliyetleri de göz önünde bulundurarak, hareket edeceğini belirterek, “Düşüncemiz cumhur ittifakıdır” dedi.

“ABDULLAH GÜL’ÜN SAĞIN, SOLUN DOLDURUŞUNA GELMEMESİNDE YARAR VAR”

11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanlığına aday olabileceği yönündeki tartışmalara ilişkin soruya ise Devlet Bahçeli, “Abdullah Gül’ün böyle bir süreçte ‘Ben adayım’ diye ortaya çıkması izah edilebilecek bir durum değildir. Sağın, solun dolduruşuna gelmemesinde yarar vardır” yanıtını verdi.

MHP üzerinde iç ve dış politikadaki bazı gelişmelere ilişkin tespitlerde, bazen doğru, bazen de haksız, aşağılayıcı ve yanlış yorumlar yapıldığını, bu tartışmalar sırasında küçültücü ve karalayıcı üsluplara şahit olduklarını aktaran Devlet Bahçeli, bunlara anında cevap verme imkanının da her an mümkün olmadığına işaret etti.

Televizyonlarda MHP ile ilgili “yanlış” tartışmalara şahit olduklarını belirten Bahçeli, “Oralardaki tartışmalar sabitleşmiş şahsiyetlerle yapıldığı için zaman zaman bu şahsiyetler artık bilgiyi nereden alırlar, MHP ile diyaloğu nasıl kurarlar, MHP’nin görüşlerini hangi gerçeklik içerisinde kavrarlar orasını bilemiyorum. Ama 2018 yılı siyaseten çok hareketli olcaktır” diye konuştu.

TBMM’de temsil edilen siyasi partilerin büyük kurultay sürecinin bu yıl içinde olacağına değinen Bahçeli, partilerin bu süreçte önemli hedefler ortaya koyacaklarını, Türkiye’yi ve dünyayı yorumlamaya gayret edeceklerini bildirdi.

Bahçeli, kurultay sonuçlarının netleşmesinden sonra Türkiye’nin siyasi gündemi olan üç konu üzerinde faaliyetlerini sürdüreceğini kaydetti.

Bunlardan birinin 30 Mart 2019’daki yerel yönetimler seçimi, diğerlerinin de 3 Kasım 2019’daki cumhurbaşkanlığı seçimi ve eş zamanlı gerçekleştirilecek milletvekilliği genel seçimleri olduğunu anlatan Bahçeli, Türkiye’nin 3 Kasım 2019’da yeni bir dönemin başlangıcı olarak işler bir konuma geleceğini belirtti.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, parlamenter sistem yerine, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle Türkiye’nin yönetileceğini vurgulayarak, yoğun bir siyasi ortamın başlangıcında bulunulduğunu, MHP’nin ve şahsının görüşünün burada verdiği cevaplar olacağını, farklı yorumlara girilmemesi gerektiğini ifade etti.

“MHP’NİN BARAJ DİYE BİR SORUNU YOKTUR”

Bahçeli, seçim barajı tartışmalarına ilişkin, ”Sanki yeni kurulmuş 15 günlük parti barajı aşıyor, muhtemelen olabilecek, gelecekteki birtakım siyasi oluşumlar barajı aşabilecek ama MHP aşamayacak gibi ters bir yorum içine giriyorlar. Bu haksızlıktır. MHP’nin baraj diye bir sorunu yoktur. Her türlü tartışmadan sıyrılmak için yüzde 12 olsun. Başka türlü ne söylemiş olsam tartışacaksınız. Yüzde 12 olursa hayırlı olur. MHP’nin 12. büyük kurultayın baraj 12’dir yürüyün hedefe deme şansını yakalarım” dedi.

ERKEN SEÇİM TARTIŞMALARI

”Erken seçim zaten doğru değil” diyen Bahçeli, ”İran karışıyor, Suriye şu, Türkiye bu… Böyle bir ortamda kim hangi erken seçimi düşünüyor hangi maksatla bunu düşünüyor onun da tartışılması lazım. Türkiye’nin normal sürece geçinceye kadar onu gölgeleyecek bir yola sapmak doğru değildir” ifadesini kullandı.

2152030cookie-checkBahçeli: MHP, Cumhurbaşkanlığı adayı göstermeyecektir

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.