Bakan 1 Mayıs’ın tatil olmasından yana

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kendisinin 1 Mayıs’ın tatil olmasından yana olduğunu ifade ederek, pazartesi günkü Bakanlar Kurulu toplantısından da 1 Mayıs’ın tatil ya da bayram olup olmayacağı konusunda nihai bir sonuç çıkmasını ümit ettiğini söyledi. 


Çelik, Üçlü Danışma Kurulu toplantısı öncesinde, gazetecilerin 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin sorularını yanıtladı. 


1 Mayıs’ın hangi ad altında olursa olsun, bakanlığı ilgilendiren bir konu olduğunu anlatan Çelik, konuyla ilgili olarak bazı sendika başkanlarının talepleri doğrultusunda görüşmeler yaptıklarını ve konuyu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a da ilettiklerini belirtti. 


Konuyu pazartesi günü Bakanlar Kurulu’nda gündeme getirmeyi düşündüklerini dile getiren Çelik, şunları söyledi: 


”Bunun bir tatil şeklinde mi, tatil değil de bir bayram şeklinde mi, ne şekilde olacağı konusunda umarım pazartesi günü Bakanlar Kurulu’ndan nihai bir sonuç çıkmış olur. 1 Mayıs’ın kutlanmasına sıcak baktığımızı ifade ediyoruz. Nerede nasıl kutlanacağı… Türkiye bir hukuk devletidir. O çerçevede belirlenen yerlerde, belirlenen mekanlarda bu kutlamaların yapılmasında kanunen bir sıkıntı yoktur. Biz de Çalışma Bakanlığı olarak işçilerin bugününde beraber olmayı yeğleriz.” 


Çelik, ”1 Mayıs’ın resmi tatil olarak mı kutlanmasına sıcak bakıyorsunuz” sorusunu şöyle yanıtladı: 


”Farklı görüşler var. Ben kişisel olarak, bakan olarak 1 Mayıs’ın tatil olmasından yanayım. Tabii hükümetin bir kararı, değerlendirmesi olacak. Bir diğer görevimiz de bunu hükümete taşımaktır. Daha önce de bu görüşleri ifade ettiğim için rahat bir biçimde ifade ediyorum. Umarım emek hareketi için Türk emekçileri için hayırlı bir karar olur. Tatil veya bir başka şekilde bugünün Türk emekçileri tarafından değerlendirilmesini saygıyla karşılıyoruz.”

1058240cookie-checkBakan 1 Mayıs’ın tatil olmasından yana

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.