Bakan Çelik: Çifte vatandaş olun

Londra’da resmi ziyaretlerde bulunan Bakan Çelik, Büyükelçilikte Türk öğretmenlerle biraraya geldi, Aziziye Camisi’ni ziyaret ederek kısa bir konuşma yaptı, ardından da British Council’daki brifinge katıldı. Bakan’ın programına göre; cuma günü İngiliz meslektaşıyla görüştükten sonra Hornsey Türk Okulu’nu ziyaret etmesi ve pazar günü de Türkiye’ye dönmesi bekleniyor.

Azizeye camisinde yaklaşık 100’e yakın izleyiciye seslenen Bakan Çelik, yurtdışında yaşayan vatandaşların seçme. seçilme ve sosyal haklardan yararlanabilmeleri için bulundukları ülke vatandaşı olmalarını istedi. Bakan, “Zaten AB’ye girince hepimiz AB vatandaşı olacağız” dedi.

Bakan, Türkiye’nin milli eğitim politikası konusunu değinerek, “2005 sonuna kadar alt yapı ve müfredat değişikliği yapacağız. Eskiden 150 öğrenciye bir bilgisayar düşüyordu. Şimdi bu sayıyı 60’a indirdik” diye konuştu.

DENKTAŞ’IN TORUNU BİLE

AK Parti hükümetinin dış politikasını anlatan Bakan Çelik, “Kıbrıs’ı satmakla suçlandık. Tarih bizim haklı olduğumuzu çıkardı. Bakın şimdi KKTC’den İngiltere’ye gelen Türk öğrenciler de AB üyesi öğrenciler gibi indirimli okul ücreti ödüyor. Oysa Denktaş’ın kendi öz torunu bile daha az okul parası ödemek için Rum pasaportu almıştı” dedi.

Komşularla iyi ilişkiler geliştirerek yüzde 6’lardaki ticaret kapasitesini artırmayı amaçladıklarını vurgulayan Bakan, “Türkiye dünden daha iyi, yarın da bugünden daha iyi olacaktır” diye konuştu. Bakan’ın sözü haremlik ve selamlık olarak oturan konuklar arasında “Amin” sesleriyle onay aldı.

Bakan Çelik, “Farklılıklarımızı; kavga sebebi, çatışma unsuru haline getirmeden güzel işler başarabiliriz” diyerek yurtdışında yaşayan vatandaşlar arasında birlik ve beraberliğin pekiştirilmesini istedi.

1096190cookie-checkBakan Çelik: Çifte vatandaş olun

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.