Bakan Eroğlu: ABD, Gülen’in kaçmasına izin vermez

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Fethullah Gülen’in Türkiye’ye iadesiyle ilgili konuştu. Eroğlu, 15 Temmuz gecesi evinin kapısının da askerler tarafından zorlandığını söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, memleketi Afyonkarahisar’da açıklamalarda bulundu.

15 Temmuz darbe girişiminin Türk tarihinin en alçak darbe girişimi olduğunu söyleyen Eroğlu’na, Fethullah Gülen’in ABD’den kaçacağı, örgütünün de Kırgızistan’da darbe yapacağı yönündeki haberler hatırlatıldı.

Söz konusu haberlerin teyide muhtaç olduğunu ifade eden Bakan Eroğlu, “İadeyle ilgili gerekli dosyaları gönderdik. Sanıyorum ki; ABD, bunun başka ülkeye kaçmasına müsaade etmeyecek. ABD ile daha önceden suçluların iadesi anlaşmasını imzalamıştık. Bunun da iade edeceği yönünde bir düşüncemiz var. Yine de bekleyip göreceğiz” dedi.

“EVİMİN KAPISINI ZORLAMIŞLAR”
Darbe girişimi gecesi yaşadıklarını da anlatan Bakan Veysel Eroğlu, köprü kapatıldığı sırada sivil bir araçla köprüden geçtiğini belirtti. Köprünün tutulması sebebiyle bir anormallik olduğunu anladığını kaydeden Veysel Eroğlu, darbe girişimini öğrendikten
sonra eve gitmediğini, bakanlığının araçlarını havalimanı ve kışlaların karşısına sevk etiğini söyledi.

Güvenlik kamerası görüntülerinden İstanbul’da evinin kapısının zorlandığını gördüklerin açıklayan Eroğlu, “İstanbul’daki evin güvenlik kamerası vardı. Birileri saat 23.00 gelerek, kapıyı zorlamış. Kimse olmadığını anlayınca geldikleri askeri araçla çekip gitmişler. Sonra benim kalmam muhtemel olan damadımın ve kızımın evine de gitmişler. Bu hainler farklı yerlerde 3-4 kere bizi aramış. Dikkat edilirse işleri hep ters gitti. Çünkü onların yardımcısı şeytan, milletimizin yardımcısı ise cenabı Allah’tı. Şeytanların planı varsa cenabı Allah’ında bir planı vardır. Dolayısıyla hesapları tutmadı” diye konuştu.

1864000cookie-checkBakan Eroğlu: ABD, Gülen’in kaçmasına izin vermez

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.