Bakan Eroğlu kumsaldaki demir yolunu uygun buldu!

YUSUF YAVUZ / AÇIK GAZETE – Bartın Güzelcehisar sahilinde inşa edilien 850 metrelik demir yürüyüş yolunu ‘uygun’ bulan Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, en çevreci hükümet olduklarını iddia etti.
 
Bartın’ın Güzelcehisar köyündeki lav kayalıklarını turizme açmak için sahilinde inşa edilen 850 metrelik demir platformlu yürüyüş yolunu uygun bulduğunu söyleyen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Yürüyüş yolu ulaşım için şart. İmar planına uygun. Turizm açısından bu şarttır. Bunlar bütün dünyada yapılıyor. Avrupa’da, Amerika’da turistlerin gelip rahatça yürüyeceği yerler var. Ben inceledim, usulüne uygun yapılmış. Biz burayı korumakla kalmayacağız, bütün dünyaya tanıtacağız” diye konuştu.
 
Bazı açılış töreni ve etkinliklere katılmak amacıyla Bartın’da bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Güzelcehisar köyündeki 80 milyon yıllık lav kayaçlarının turizme kazandırılması amacıyla hazırlanan projeye ilişkin soruları da yanıtladı.
 
KUMSALA 850 METRELİK DEMİR YÜRÜYÜŞ YOLU TEPKİ ÇEKİYOR
Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce hazırlanan ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından finansal destek sağlanan ‘Bartın İli Güzelcehisar Lav Sütunları ve Sahilinin Turizm ve Rekreasyon Amaçlı Peyzaj Uygulama Projesi’ adındaki çalışmayı, il özel idaresi yürütüyor. Proje kapsamında Güzelcehisar sahilini boydan boya kaplayan, 850 metre uzunluğunda, 3 metre genişliğinde bir yürüyüş yolu inşa ediliyor. Proje kapsamında ayrıca seyir terası, festival alanı ve iskele inşa edilecek. Ancak sahile çakılan demir ayağın üzerinde yükselen yürüyüş yolu yöre halkının tepkisini çekiyor.
SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ VE YÖRE HALKI PROTESTO ETTİ
Bartın’daki sivil toplum örgütleri ve yerel halk geçtiğimiz hafta sonu kumsalı işgal eden ‘demir yolu’nu protesto ederek kaldırılmasını istedi. Ancak kamuoyunda da büyük tepkiyle karşılanan proje Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na göre ‘uygun’.
BAKAN EROĞLU: ‘BEN İNCELEDİM, USULÜNE UYGUN YAPILMIŞ’
Bazı açılış törenleri ve ziyaretler için Bartın’da bulunan Bakan Eroğlu, bir gazetecinin Güzelcehisar sahilindeki yürüyüş yoluna ilişkin sorusuna verdiği yanıtta, “Yürüyüş yolu koruma alanı dışında biliyorsunuz, biz orayı tabiat alanı ilan ettik. Yürüyüş yolunun üzeri tamamen ahşapla kaplanacak. Yürüyüş yolu ulaşım için şart. İmar planına uygun. Turizm açısından bu şarttır. Bunlar bütün dünyada yapılıyor. Avrupa’da, Amerika’da turistlerin gelip rahatça yürüyeceği yerler var. Ben inceledim, usulüne uygun yapılmış. Biz burayı korumakla kalmayacağız, bütün dünyaya tanıtacağız” ifadelerini kullandı.
‘DÜNYANIN EN ÇEVRECİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DIR’
En çevreci hükümetin kendi hükümetleri olduğunu öne süren Veysel Eroğlu, “Dünyada en çevreci Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Kendisi bir seferberlik başlattı ve bu seferberlikle haftaya çarşamba günü 4 milyarıncı fidan dikimini kendisi yapacak. Dünyadaki her insan için bir fidan dikeceğiz ve 7 milyara ulaşacak. Yine ülke genelinde yaptığımız 375 dev eser açılışını topluca külliyede yapacağız” diye konuştu.
2140790cookie-checkBakan Eroğlu kumsaldaki demir yolunu uygun buldu!
Önceki haberKırmızı çarpıya Londra’dan da tepti
Sonraki haberGidin, bu haber için açmam kapıyı
YUSUF YAVUZ
YUSUF YAVUZ (GAZETECİ-YAZAR) Isparta, Sütçüler'de doğdu. 1990’da edebiyatla ilgilenmeye başladı. Deneme ve inceleme tarzındaki ilk yazıları 1996 yılında 'Atatürkçü Ses' Dergisi’nde yayımlandı. Aynı yıl yerel ölçekte yayın yapan kanallarda 'Dönence' başlıklı radyo ve televizyon programları hazırlayıp sundu. 1999 yılında Antalya'da kurulan Müdafaa-i Hukuk Dergisi’nde yazmaya başladı. 2001’de Gazete Müdafaa-i Hukuk’ta Muhabir-Temsilci olarak görev aldı. Daha sonra adı 'Yeniden Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk' olan dergiyle bağını temsilci-yazar olarak sürdürdü. 2001-2007 yılları arasında Kaş Kitap Şenliğini organize ederek başta çocuklar ve gençler olmak üzere yöre insanının kültür, sanat ve edebiyat çevreleriyle buluşmasını sağladı. 2005 yılında Muğla ve Antalya arasındaki sahil bandında yaşanan yabancılara toprak satışına ilişkin yaptığı araştırmalar önemli etkiler yarattı. Deneme, inceleme, röportaj, düz yazı, haber ve yorumları; Cumhuriyet Akdeniz, Odatv, Yeni Harman, Edebiyat ve Eleştiri, Yolculuk, Evrensel, Atlas, Magma, Aydınlık, Birgün, Açık Gazete gibi dergi ve gazetelerde yayımlandı. Antalya merkezli VTV Televizyonunda, Pelin Gel Ağan'la birlikte 'İki Ağaç İçin' adıyla 16 bölümden oluşan bir program hazırlayıp ve sundu. Kanal V Televizyonunda, Biyomühendis Çağlar İnce ile birlikte, Yörük kültürünü ve tarihsel köklerini ele alan 'Islak Çarıklar' adlı belgesel haber programı hazırlayıp sundu. Araştırma yazılarından bazıları, 'Yer Bize Çimen Verdi' ve 'Darağacına Takılan Düşler' adıyla belgesel filmlere de konu olan Yavuz, şu sıralar 'Islak Çarıklar' adlı bir belgesel haber programı için çalışmalarını sürdürüyor. Ağırlıklı olarak arkeoloji, çevre, kentsel dönüşüm ve tarım konularını ele alan çalışmalar yapmayı yazılı ve görsel medyada sürdüren Yavuz, yıkım politikalarıyla tarımdan hayvancılığa, kültürden mimariye kırsal yaşamın dönüşümünü ele alan araştırma yazılarıyla tanınıyor. Ziraat Mühendisleri Odası Basın Ödülü, Çağdaş Gazeteciler Derneği Belgesel ödülü, Türkiye Ziraatçılar Derneği Tarım ödülü, Kubaba Derneği kültür hizmeti ödülü'nün yanı sıra Türkiye Ormancılar Derneği gibi çeşitli meslek odası, kurum ve kuruluşlar tarafından ödüle layık görülen Gazeteci Yusuf Yavuz, Likya'dan Teke yöresine uzanan coğrafyadaki su kültürüne ilişkin uluslararası bir sanat projesinin de danışmanlığını ve metin yazarlığını üstleniyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.