Bakan Şimşek Londra’da lahmacun yedi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, iki günlük ziyaretinin son gününde Kuzey Londra’da Türk Toplumunun yoğun olarak yaşadığı Haringey’deki bir lahmacun salonunda Türk esnafıyla birlikte öğlen yemeği yedi.

İngiliz İşçi Partisi Türkiye Dostları Grubu Başkanı ve İşçi Partisi’nin Londra’dan 2009 Avrupa Parlamentosu adayı Nilgün Canver’inde katıldığı yemekte esnaf ile sohbet eden ve sorunlarını dinleyen Bakan Şimşek, “Bu bölgede yaşayan vatandaşlarımızla biraraya geldik ve sohbet ettik. Buradaki yerel bazda bazı sorunlarını dinledik. Bu bizim için her zaman büyük bir mutluluk kaynağı. Başarılarıyla gurur duyuyoruz” diye konuştu.

“Türkiye’nin burada çok iyi büyükelçileri var”

Daha önce kendisinin de İngiltere’de yaşadığını ve burada yaşayan Türk vatandaşarıyla her zaman biraraya geldiklerini belirten Bakan Şimşek, “Bir çok konuda artık aktif insanlarımız var. Tüm bu zenginlikleri, birliktelikleri görmek bizi mutlu etti. Türkiye’nin burada çok iyi büyükelçileri var” diye ifade etti.

Bölgeye gelen ilk Maliye Bakanı

Maliye Bakanı Şimşek’in kendi seçim bölgesini ziyaret etmesinden büyük memnuniyet duyduğunu belirten Nilgün Canver’de, “Hem burada Türkiyeli toplum açısından hem de buranın benim seçim bölgesi olması açısından, Maliye Bakanı’nın burayı ziyaret ederek yemek yiyip, sohbet etmesi son derece anlamlı.Kendisi bu bölgeye gelen ilk Türkiye Cumhuriyeti Maliye Bakanı oldu” dedi.

Maliye Bakanı Şimşek ile yaptıkları sohbette esnafın özellikle kendi sorunlarını dile getirdiğini belirten Canver, “Esnaf, Türkiye ile olan ilişkilerinde ya da buradaki yetkililerin kendilerine ne kadar sahip çıkıp çıkmadığı konusunda bazı kaygılarını dile getirdi. Çoğunluk ise İngiltere’de yaşayan Türk gençlerinin eğitim ve başarı sorunlarıyla ilgili görüşmeler yaptı” diye ekledi.

Yemeğin ardından Harringey sokaklarında yürüyüşe çıkan Bakan Şimşek, kendisine selam veren vatandaşların elini sıktı. Yürüyüşün ardından da uçağa yetişmek üzere hemen gitmek zorunda olduğunu belirten Bakan Şimşek, esnafa teşekkür etti ve ardından da makam aracına binerek bölgeden ayrıldı.

825190cookie-checkBakan Şimşek Londra’da lahmacun yedi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.