Bakan Mumcu Londra’ya geliyor

08-11 Kasım 2004 tarihlerinde Excel’de düzenlenecek fuara katılmak ve görüşmelerde bulunmak üzere Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Erkan Mumcu ve beraberindeki heyet 9-12 Kasım 2004 tarihlerinde Londra’yı ziyaret edecek. 

Bakan Mumcu’nun beraberindeki heyette TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu  Başkanı ve bazı üyeleri ile Antalya, Muğla, Aydın Valileri, İstanbul Vali Yardımcısı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri bulunacak. 

WORLD TRAVEL MARKET

08-11 Kasım 2004 tarihleri arasında 25’incisi gerçekleşecek olan World Travel Market uluslararası seyahat ve turizm fuarı Birleşik Krallık’ta düzenlenmekte olan en büyük fuarı olup, ITB Berlin ve MITT Moskova Fuarları ile birlikte bu alandaki en büyük üç fuardan biri konumundadır.

World Travel Market, ilk iki gününde sadece Meridian Club üyeleri ile basın mensuplarının  ziyaretlerine açıktır. Meridian Club üyeleri, World Travel Markette stand sahibi olan katılımcıların önerdikleri alıcılar (buyer) arasından Fuar Organizatörü tarafından belirlenen kriterleri sağladığı sonucuna varılarak belirlenen ve davetiye gönderilen  kuruluş temsilcilerinden oluşmaktadır. Böylelikle WTM, turizm ürünü arzeden destinasyonların temsilcileri ile  turizm talebini yönlendiren büyük çaptaki alıcıların biraraya geldikleri bir turizm borsası niteliği kazanmaktadır. Fuarın son iki günü Meridian Club üyeleri yanında turizm profesyonelleri ve öğrencilere de açılmaktadır.

World Travel Market’a 2003 yılında  613’ü ana stand sahibi ve 4502’si ise ortak katılımcı olmak üzere toplam 5115 kuruluş katılmıştır. Fuarda temsil edilen ülke sayısı 191’dir. Toplam katılımcı personeli 18055 olup, fuarı   12567’si Meridian Club üyesi, 10754’ü turizm profesyoneli, 2727’si basın mensubu ve 2105’i öğrenci olmak üzere toplam  28153 kişi ziyaret etmiştir.

Ülkemiz World Travel Market’te bu yıl,  Londra Kültür ve Tanıtma Müşavirliğimizce kiralanan  toplam 720 m2 alanda yaptırılacak stand ile temsil edilecektir. Standımızda bireysel katılımcı kuruluşlara tahsis edilen  toplam 21 adet özel stand alanı ile  Antalya, Muğla,  İç Anadolu-Kapadokya, Ege Bölgesi (İzmir, Çeşme,Kuşadası), İstanbul, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB), Türk Hava Yolları, ASTO (Association of Turkish Specialist Tour Operators) ve Çanakkale destinasyonlarına tahsis edilen 9 stand ve Müşavirliğimiz standı olmak üzere toplam 31 stand bulunacaktır. Destinasyon Standlarında, ilgili bölgedeki turizm işletmelerinin oluşturdukları 21 dernek/birlik temsilcileri görev alacaktır.

World Travel Market sırasında Excel Fuar alanının Doğu ve Batı giriş kapılarında ve Ülkemiz standının bulunduğu Western Europa&Mediterranean bölümü girişinde ülkemiz reklamları bulunacaktır. Ayrıca etrafı Türkiye görselleri ile süslenen dört adet video wall’da her yarım saatte bir Türkiye reklam filmi gösterilecektir.

1095680cookie-checkBakan Mumcu Londra’ya geliyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.