Başkandan Halkevi Ziyareti

Türk ve Kürtlerin yoğun yaşadığı Londra’nın Enfield bölgesinin Belediye Başkanı ve aynı zamanda Muhafazakar Parti Enfield Başkanı olan Michael Rye, Halkevi’ni son ziyaret eden yetkililerden biri oldu. Halkevi yönetim kurulu üyelerinin karşıladığı Michael Rye, yaklaşık bir buçuk saat süren ziyareti boyunca Halkevi binasını gezdi, yapılan çalışmalar ve düzenlenen etkinlikler hakkında bilgi aldı. 

 

Ziyareti sırasında, Türkiye’nin AB müzakere sürecinde Kürt sorunu başta olmak üzere birçok sorunla yüzleşmek zorunda olduğunu, bu süreçte olumlu gelişmeler beklendiğini dile getiren Michael Rye, Türkiye’nin AB üyeliğini desteklediğini söyledi. Toplumun özellikle Enfield bölgesinde yaşayan kesiminin karşılaştığı sorunlar üzerine yapılan tartışmada, belediye ile daha etkin bir ortak çalışmaya ortamının yaratılması ve böylelikle daha verimli sonuçlar alınabilmesinin önemi üzerinde duruldu. Enfield kütüphanelerinde, aralarında Türkçe yazılmış olanların da bulunduğu birçok dilde kitap olmasına rağmen, Kürtçe kitap olmamasının eksiklik olduğunu belirten Belediye Başkanı, konu ile bizzat ilgileneceğini dile getirdi.

 

Halkevi’nin çalışmalarını duyduğunu, ancak ilk kez gözleriyle görme fırsatı bulduğunu ve çok etkilendiğini söyleyen Michael Rye, Halkevi gibi iddialı ve çalışkan kurumların az olduğunu, bu çalışmaların sürdürülmesinin çok önemi olduğunu belirtti.

1096950cookie-checkBaşkandan Halkevi Ziyareti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.