Balonda ölen İngiliz uzaycı çıktı

The Daily Delegraph Gazetesi, Londra’daki Queen Mary Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan Dr. Beurle’ün, Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi NASA’nın tarihindeki en pahalı proje olan ‘Cassini Programı’nda görevli olduğunu duyurdu. 1997’de yürürlüğe giren 3 milyar 600 milyon dolarlık ‘Cassini Programı’ çerçevesinde NASA’nın, Satürn’ün en büyük uydusu olan Titan’a bir uzay aracı göndermişti.

İngiliz gazetesi, Dr. Beurle’ü ‘Avrupa’nın en ünlü uzay bilimcisi’ olarak niteleyerek, bilim adamının çok gizli askeri programlarda da çalıştığını kaydetti. Kazada ölen Dr. Beurle, halen Satürn’ün yörüngesinde bulunan uzay aracı için bilgisayar programları ve hassas cihazlar üreten ekibin başında bulunuyordu. Satürn gezegeni etrafındaki halkaları incelemesi nedeniyle ‘Yüzüklerin Efendisi’ olarak adlandırılan Cassini uzay aracı, Titan’dan gönderdiği ayrıntılı fotoğrafların dışında, gezegen çevresinde iki yeni uydu bulmuştu.

‘Cassini projesi’nde 17 ülkeden bilim adamları çalışıyor. Dr. Beurle’nin son olarak Facebook’taki sitesine ‘Kapadokya’nın süngertaşı topraklarında tur attığını’ yazdığı belirtildi.

1205100cookie-checkBalonda ölen İngiliz uzaycı çıktı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.