Ban: K. Isınmaya karşı harekete geçmeliyiz

BM Genel Kurulunda Srgjan Kerim’in başkanlığında düzenlenen ”İklim Değişikliğiyle Mücadele: BM ve Dünya İş Başında” isimli 2 günlük toplantı bugün başladı.

Toplantının açılışında konuşma yapan Genel Sekreter Ban, ”2007 yılında iklim değişikliği konusu küresel gündemin en başında yer aldı. 2008 yılında da iklim değişikliğiyle mücadelede hep birlikte artık harekete geçmeliyiz” dedi.

Ban, Aralık ayı sonunda yapılan Bali İklim Değişikliği Konferansı’ndan sonra artık ”asıl işin” başladığını belirterek, ”Kyoto Protokolü’nün yerini alacak bir anlaşmaya varmak için önümüzde 2 yıldan az bir süre var” diye konuştu.

Ban, bu amaçla dünyadaki tüm ülkelere, hükümetler arası örgütlere, özel sektöre, sivil toplum örgütlerine ve bireylere bir araya gelip, ”küresel ve herkesi kapsayan düşük-karbon gazı salımına dayalı ekonomik büyüme ve kalkınma politikaları üzerinde uzlaşma sağlamaya” davet etti.

BM Genel Kurul Başkanı Kerim de iklim değişikliğiyle mücadelede ortaklıkların son derece önemli olduğunu belirterek, yeni teknolojilerin, yenilenebilir enerji kaynaklarının ve daha fazla araştırmanın sorunun çözümünde büyük rol oynadığını belirtti.

New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg de ABD yönetimine çağrıda bulunarak, yönetimin sera gazları emisyonunu azaltmak için, ”gerçekçi ve bağlayıcı” hedefler alması gerektiğini söyledi. Bloomberg, ”Amerikan halkının iklim değişikliğiyle mücadelede lider olma sorumluluğu almaya hazır olduklarına inanıyorum” diye konuştu.

Bloomberg daha sonra gazetecilerin bir sorusu üzerine ise ”ABD’deki seçim kampanyasında ne Cumhuriyetçilerin, ne de Demokratların başkan adayları iklim değişikliğiyle mücadeleyi gündemlerinde tutuyorlar” diye konuştu.

1166540cookie-checkBan: K. Isınmaya karşı harekete geçmeliyiz

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.