Ban Ki-Moon’un Türkiye’ye de uğrayacak

BM Sözcüsü Michele Montas, yaptığı açıklamada, genel sekreter Ban’ın gündemini ağırlıklı olarak küresel ekonomik kriz, Afganistan’daki çatışmalar, Ortadoğu’da barış çabaları ve bölgesel gerginliklerin oluşturacağı gezisi çerçevesinde Moskova, Doha, Lahey, Londra, Paris ve İstanbul’u ziyaret edeceğini söyledi.

 Açıklamaya göre Ban, ilk olarak 27 Mart’ta Rusya’nın başkenti Moskova’da yapılacak Şanghay İşbirliği Örgütü’nün Afganistan konulu bir konferansına, 30 Mart’ta Katar’ın başkenti Doha’daki Arap Birliği zirvesine katılacak.

 Ban, 31 Mart’ta da Hollanda’nın Lahey kentinde, Afganistan’ın karşı karşıya olduğu siyasal, güvenlik ve kalkınma sorunlarının ele alınacağı uluslararası konferansın açılışını yapacak.
 Lahey’den sonra Londra’ya geçecek olan Ban, burada gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin oluşturduğu G-20 ülkeleri liderlerinin küresel mali krizi ele alacağı zirveye katılacak. BM sözcüsü, Ban’ın zirvede G-20 liderlerine, ”korumacılığa direnmeleri, krizde en zayıf durumda olan ve en yoksulları dahil, gelişmekte olan ülkeleri destekleyecek yönde çalışma yürütmeleri” çağrısında bulunacağını bildirdi.

 Sözcü, Ban’ın Londra’dan geçeceği Paris’te de BM kurumlarının 6 ayda bir yaptığı değerlendirme toplantısına katılacağını kaydetti.

 BM sözcüsü, Ban’ın gezisinin son durağı olan İstanbul’da, 6-7 Nisan’da düzenlenecek 2. Medeniyetler İttifakı Forumu’na katılacağını sözlerine ekledi.

1191830cookie-checkBan Ki-Moon’un Türkiye’ye de uğrayacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.