‘Banka notlarının düşmesi aileleri vuracak’

Daily Telegraph ana sayfasında manşetine taşıdığı bu gelişmeyi ‘Banka notlarının düşmesi aileleri vuracak’ başlığıyla okurlarına duyuruyor. Gazeteye göre not indirimi nedeniyle ev sahipleri ve ticari çevreler bankalara daha fazla faiz ödeme riskiyle karşı karşıya.

Gazete bazı politikacıların ‘bankalar bu durumu kredi kullananlardan daha fazla para temin etmek için bir bahane olarak kullanmamalı’ uyarısına yer veriyor.

ULAŞIMDA GREV

Gazeteler dün İngiltere’de gerçekleştirilen sağlıkçı greviyle ilgili haberlerin yanında bugün başkent Londra’da gerçekleştirilecek ulaşım grevini de aktarıyor.

Kentte otobüs hizmetlerini veren çalışanlar bugün greve çıkacak. Grevin nedeni, çalışanların Olimpiyatlar nedeniyle 500 sterlin ek ödeme talep etmesi.

Financial Times bugünkü grevin, kentte kaos dolu bir yaz yaşatacak ulaşım grevleri dizisinin ilki olacağını yazıyor. Gazete, grevi önümüzdeki günlerde, metro ve tren çalışanlarının grevlerinin izleyeceğini hatırlatıyor.

SATIN ALMA ENDEKSİ

Independent, ekonomi sayfalarında İngiliz finansal araştırma şirketi Markit’in 17 ülkeyi kapsayan Haziran ayı Satın Alma Endeksi (PMI) araştırmasına geniş yer ayırmış.

Araştırmanın sonuçlarına göre euro bölgesinde endeks Haziran ayında 46 seviyesinde gerçekleşti. Böylece euro bölgesi 50 olarak belirlenen daralma/genişleme sınırının altında kaldı.

Seviyenin Avrupa’nın en güçlü ekonomisi olan Almanya’da da düşmesi dikkat çekti.

Geçen ay 49.3 olan seviye ülkede bu ay 48.5’e geriledi. Bu, Almanya’nın son üç yıl içinde içinde bulunduğu en kötü seviye.

Gazeteye göre araştırma sonuçları, Avrupa’nın ekonomik durgunluğa batışının sürdüğünü gösteriyor.

843760cookie-check‘Banka notlarının düşmesi aileleri vuracak’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.