“Bankalar aldıklarını dağıtmıyor”

Programın Aralık ayındaki ilk aşamasından 523 bankanın yararlandığını hatırlatan gazete, şimdiki aşamada ise 800 bankaya kredi verileceğini bunların yarısının Alman bankaları olduğunu belirtiyor.

Yüzde bir faizli üç yıllık kredi programının bankalar üzerindeki fonlama baskılarını azaltma amacı taşıdığını kaydeden gazete, ancak bu paraların reel ekonomide, şirketlere kredi olarak yansımadığı eleştirileri olduğunu hatırlatıyor.

Guardian ise Standart Chartered’ın İcra Kurulu Başkanı Peter Sands’ın bankaları desteklemek ve mali istikrarı güçlendirmek için Batı ekonomilerine pompalanan bu paraların yeni bir krizin tohumlarını ekiyor olabileceği uyarısında bulunduğunu belirtiyor.

Gazeteye göre Sands, “Uzun vadeli sonuçlar dikkate alınmıyor. Krizden çıkış stratejisinin ne olduğu bilinmiyor. 3 yıl sonra yeniden kredi sağlanması gerekirse ne olacak” diyor.

Avrupa Merkez Bankası’nın eski yönetim kurulu üyelerinden Lorenzo Bini Smaghi Financial Times’taki yazısında Sands’ın kaygılarını paylaşıyor ve kolay krediye alışan bankaların kriz sona erince ayakları üzerinde durmakta zorlanabileceğini vurguluyor.

841140cookie-check“Bankalar aldıklarını dağıtmıyor”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.