Banker Dergisi’nden Unakıtan’a ödül

Özel bir İş Kulübü’nde yapılan törende konuşan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, başarısını önce üyesi bulunduğu AK Parti hükümetine sonra da partisini iktidara getiren ve son yapılan seçimde desteğini arttıran Türk halkına borçlu olduğunu belirterek, ”Bu ödülü milletim adına alıyorum” dedi.


Törende konuşan The Banker Dergisi Editörü Karina Robinson, Türkiye’nin ekonomik performansı ve bu performansın sağlanmasında en büyük rolü oynayan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın başarılarını övdü.


Maliye Bakanı Unakıtan, 2000-2001 krizinin ardından işbaşına gelen bir hükümet olarak pek çok reformlar gerçekleştirdiklerini, mali disiplini tesis ettiklerini, kalkınmayı sağladıklarını ve borç yapısını düzelttiklerini belirterek, bu başarısını önce hükümetine, sonra da AK Parti hükümetini önce göreve getirip, geçen seçimlerde ikinci kez daha büyük çoğunlukla hükümet yapan Türk milletine borçlu olduğunu belirtti.


Türkiye’de yapısal reformların bütün hızıyla süreceğini, AB uyum yasalarının birbirini takip edeceğini belirten Unakıtan, özelleştirmelerin de sürdürüleceğine dikkat çekerken, ”2008 yılı Türkiye’de büyük bir özelleştirme yılı olacak” dedi.

810600cookie-checkBanker Dergisi’nden Unakıtan’a ödül

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.