Başpiskoposa istifa çağrısı yağdı

İngiltere’de, Anglikan Kilisesi Başpiskoposu Dr. Rowan Williams’ın ülkede yaşayan Müslüman toplumunun kendi şeriat mahkemelerine sahip olmaları gerektiği, bunun sosyal uyuma katkısı olacağı yolundaki açıklamasına yönelik tepkiler sürüyor.


Muhafazakar kesim Williams’ın acilen istifasını isterken, The Sun ve Daily Mail gibi gazeteler başpiskopos karşıtı kampanyalar başlattı. Başta başbakanlık olmak üzere, tüm siyasi partiler, bazı Müslüman milletvekilleri ve kadın örgütleri tepkilerini dile getirdi.


Tepkiler “tüm vatandaşlar aynı hukuka tabi olmalıdır, paralel hukuk sistemleri yaratılamaz” noktasında birleşiyor. Paralel bir sistem yaratılırsa, özellikle kadın ve çocukların kendi özgür iradeleri dışında, Şeriat mahkemelerini seçmeye “zorlanabileceği” söyleniyor.


Daily Express gazetesi, İngiltere’deki birçok şehir ve ilçede, gizli bir şekilde şeriat yasalarının zaten uygulanmakta olduğunu belirtti. The Times Gazetesi de ilk sayfasını Williams’ın açıklamalarının ardından gelen tepkilere ayırarak, istifa etmesinin istendiğini yazdı.

809830cookie-checkBaşpiskoposa istifa çağrısı yağdı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.