Başpiskopos’tan hükümete Nazi uyarısı

Ülke ekonomisinin resesyonda olduğunu hatırlatan Başpiskopos, İngiltere’nin Nazi Almanyası’nın yaşadıklarından ders alması gerektiğini söyledi.


Dr Rowan Williams, Daily Telegraph için kaleme aldığı yazıda, İngiltere hükümetinin, ekonomik krizle mücadele kapsamında izlediği politikaları eleştirdi. Williams geçen hafta yaptığı bir konuşmada da hükümetin harcama politikasını, “bir bağımlının yeniden uyuşturucu kullanmaya başlamasına” benzetmişti.


“OLAN YOKSULA OLUYOR”


Başpiskopos, özellikle toplumun en savunmasız kesiminin, izlenen politikalar yüzünden ödeyeceği bedel nedeniyle kaygılı olduğunu yazdı. İngiliz Anglikan Kilisesi’nin en üst düzey din adamı bu noktada, Nazilerle, İngiliz hükümeti arasında paralellik kurdu.


Williams, Almanya’nın da 1930’lı yıllarda, toplumun belli kesimlerini dışlayan “prensipler” çerçevesinde hareket ettiğini vurgulayarak sisteme kayıtsız sadakatın getirdiği tehlikelere dikkati çekti. Başpiskopos, bunun Almanya’da Hitler’in yönetiminde kabusa dönüştüğünü; sadece belli bazı gruplara ve fikirlere değer verilip, çekilen acıların görmezden gelindiğini öne sürdü.


The Daily Telegraph, Başpiskopos’un Gordon Brown’ın mali kriz karşısında takındığı tutumu Nazilerinkiyle kıyaslamasının, tartışmaya yol açma riskini de beraberinde getirdiği belirterek bu sözlerin, İngiliz Anglikan Kilisesi ile Başbakanlık arasındaki ilişkilere de zarar verebileceği değerlendirmesini yaptı.

819600cookie-checkBaşpiskopos’tan hükümete Nazi uyarısı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.