“Barış görüşmelerine hazırız”

Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de Hırvatistan Devlet Başkanı Stipe Mesiç ile görüşen Esad, basına yaptığı açıklamada, Suriye halkının kendilerine İsrail ile barış görüşmelerine başlanması konusunda destek verdiğini, ancak İsrail’in de bu görüşmelerin yapılmasını istemesi gerektiğini ifade etti.

Türkiye’nin bu süreçteki çabalarını öven Esad, görüşmelerin yeniden başlaması için 3. bir tarafın varlığının gerekli olduğunu belirtti.

Esad, “Avrupalı ülkelerin de katkıda bulunmalarını ve kaldığımız yerden devam edebilmemiz için Türkiye’ye ve bize yardımcı olmalarını istiyoruz” dedi.

Suriye ve İsrail arasında 2008’in mayıs ayında dolaylı barış görüşmeleri başlatılmış, aralık ayında İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırının ardından görüşmeler askıya alınmıştı.

İSRAİL DE HAZIR

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak da ülkesinin Suriye ile barışa ulaşmanın yollarını aramaya hazır olduğunu bildirdi.
İsrail Savunma Bakanı Barak, “İsrail ile geçen aralık ayında askıya alınan barış görüşmelerine yeniden başlanmasından yana olduğunu” söyleyen Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’ın bu açıklamasına cevaben bir bildiri yayımladı.

Barak, açıklamasında, “Suriye ile barış, bölgede istikrarlı çözümün temel unsurlarından birini oluşturuyor. İsrail, Suriye ile barışa ilerlemenin yollarını geçmişte de aramıştır, gelecekte de aramaya devam edecektir” ifadesini kullandı.

Barak, “görüşmelerin yeniden başlaması için, Suriye’nin ve Hizbullah’ın bölgedeki durumun kötüye gitme tehlikesine karşı sorumlu bir tavır takınmaları gerektiğine” dikkat çekti.

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, İsrail ile geçen aralık ayında askıya alınan barış görüşmelerine yeniden başlanmasından yana olduğunu söylemiş, Suriye halkının kendilerine İsrail ile barış görüşmelerine başlanması konusunda destek verdiğini, ancak İsrail’in de bu görüşmelerin yapılmasını istemesi gerektiğini ifade etmişti.

1222760cookie-check“Barış görüşmelerine hazırız”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.