Barış Harekatı’nın 30’ncu yılı kutlandı

 

İngiltere Kıbrıs Türk Örgütleri KONSEYİ’nin, ‘Barış Harekatı ve İzolasyonun Kaldırılması Yürüyüşü’ 25 Temmuz’da saat 12’de Marble Arch’da başladı ve Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği önünde sürdü.

Gösteriye katılan yaklaşık 150 gösterici Büyükelçilik önünde şehitler için 2 dakikalık saygı duruşu sonrasında İstiklal Marşı söylediler. Göstericilerin geçen yıldan farklı olarak Kıbrıs’ta eşit haklar ve izolasyonun kaldırılmasına yönelik sloganlar attığı gözlendi.

KONSEY’in geleneksel olarak her yıl düzenlediği 20 Temmuz’da 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nı kutlama yürüyüşünde bu yıl KKTC’ye uygulanan uluslararası izolasyonun kaldırılmasını da istendi.

KONSEY Başkanı Ali Ratip Doğruer, Türkiye Büyükelçiliği önünde yaptığı kısa konuşmada 20 Temmuz’un Barış harekatının özgürlüğe kavuşulan bir gün olarak hiç bir zaman unutulmayacağını ve her zaman kutlanacağını söyledi. KONSEY Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Salih Öksüzoğlu da Atatürk’ün yolunda KKTC’ye her zaman sahip çıkacaklarını belirtti.

 

Doğruer ve KONSEY Yönetim Kurulu üyeleri Büyükelçiliğe KONSEY üyeleri adına teşekkür mektubu sundu.

 

Büyükelçi Akın Alptuna adına ‘teşekkür mektubu’nu alan Müsteşar İrfan Acar uluslararası platformda Kıbrıs’ta çözümsüzlüğü üreten tarafın Türkiye ve KKTC olmadığının artık anlaşıldığını belirterek, izolasyonların kaldırılması için atılan adımlardan memnun olduklarını söyledi.

1093290cookie-checkBarış Harekatı’nın 30’ncu yılı kutlandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.