Barbican’da bir bağlama ustası

Bağlama ustası Erdal Erzincan, Kayhan Kalhor Ensemble ile birlikte 15 Haziran günü Barbican Konser Salonu’nda “Rumi’nin (Mevlana’nin) Tutkulu Şiirleri” temalı bir konser verecek.

1971 Erzurum doğumlu olan Erzincan Turkiye’nin onde gelen usta bağlama icracılarından olmakla birlikte daha once Londra’da ve dunyanın başka kentlerinde birçok konser verdi. 1996 da Köln Filarmoni Orkestra’sı ile kendi çalışması olan “Bağlama için Konser” i icra etti.

Bu konser Erzincan’in Londra’nin uluslararasi une sahip, saygin konser mekanlarindan biri olan Barbican’da verecegi ilk konser olacak. Erdal Erzincan Iran’li kemence ustasi Kayhan Kalhor’la 2004’ten beri calismakta. Birbirine cok yakin muzik anlayisi olan ikili 2006’da ECM’den cikan bir album yayinladi. Turk, Kurt, Iran ve Hint muzigine oldukca hakim olan Kayhan Kalhor 4 defa Grammy Muzik Odulune aday gosterildi. 15 Haziran’aki konser Kalhor ve Erzincan’in dineyenleri tarafindan heyecanla beklenmekte. Ikilinin ortak calismalari su ana kadar muazzam bir muzik ortaya koydu.

Kalhor ve Erzincan 14 Haziran gunu Edinburgh’taki Quuens Hall’da sahne alacak. Biletler £22-£35 olup Barbican’in bilet gisesinden 020 7638 8891 numarali telefonla ya da www.barbican.org.uk sitesinden temin edilebilir.

Swan Promotions tarafindan organize edilen konser 7:30 da baslayacak. www.SwanPromotions.com
http://www.barbican.org.uk/music/event-detail.asp?ID=13475

843140cookie-checkBarbican’da bir bağlama ustası

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.