Barışa oy için yürüyüş: Dört günlük “oy”a davet yürüyüşü

SEDAT YILDIRIM SARICI / LONDRA – Bilgisayar Mühendisi Mutlu Sancaktutar, yaklaşık 95 kilometrelik dört günlük yürüyüşünün ardından 3 Mayıs Çarşamba günü Londra’da oy verme hakkını kullandı.

8 yıldır İngiltere’de bulunan Mutlu Sancaktutar, 30 Nisan Pazar günü yaşadığı Milton Keynes şehrinden Londra’ya yürüyerek başta İngiltere olmak üzere bu seçimlerde oy kullanma hakkına sahip herkese seçime tam katılım çağrısında bulundu.

Dört günlük yolculuğu esnasında yürüyüş güzergahında bulunup Türkçe konuşan topluma hizmet sunan bazı toplum merkezlerine de uğrayarak insani dayanışma ve demokratik amaç paylaşımını da önceleyen Sancaktutar, toplamda yaklaşık 95 kilometre mesafe kat etmiş oldu.

Sancaktutar, yol esnasında çektiği fotoğraflarla birlikte video mesajlarıyla dikkatleri oy vermeye yöneltmesi ardından, sosyal medyada aldığı geri dönüşlerine göre oy vermede kararsız tanıdık-tanımadık birçok yurttaşın oy vermeye katıldığını belirtiyor.

Ortaokulu İmam Hatip’te tamamlaması sonrası Fen Lisesi’ne devam eden Sancaktutar, Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği’nda lisans, Fatih Üniversitesi – İşletme Yönetimi MBA, yüksek lisans, Maltepe Üniversitesi-Sosyoloji Bölümü yüksek lisans eğitimleriyle üç üniversite mezunu.

Türkiye’de yazılım mühendisi ve yönetici olarak 15 yıl çalıştıktan sonra 2015’te Ankara Anlaşması ile İngiltere’ye gelerek yazılım mühendisi, teknik danışman ve yönetici olarak çalışmış. Son yıllarda ünlü bir markanın tüm Birleşik Krallık’taki tedarik zinciri ve lojistik sistemlerinden sorumlu mühendislik baş yöneticisi olarak  global bir danışmanlık firmasında çalışıyor.

Ortaokul sonrası Kur’an-ı Kerim Arapçasını ilerletmiş ve ayrıca dini konuları, Türkçe Meal, Tefsir ve Siyer kaynaklarından birinci el bilgilerle öğrenmiş. Kendisini “Neye inandığını bilen, Yüce Yaratan’ı seven ve ona ciddiyetle saygı duyan, Hz Muhammed ve Kur’an’ın buyruklarına tam iman etmiş samimi bir Müslümanım.” diye tanımlayan Sancaktutar, sözde dindar bir iktidar eliyle tüm dini değerlerin içinin boşaltılması karşısında tarifsiz üzüntü duyduğunu söylüyor.

“Bu ülkede cumhuriyetin ve dinin aynı anda elden gitmek üzere olduğu bu denli olumsuz başka bir dönem olmamıştır. Zulüm, işkence, yolsuzluk, gasp, uyuşturucu ticareti, ayrımcılık, bölücülük, ırkçılık, işinde ehliyetsizlik, kabalık ve daha nice olumsuzluğun, bu kadar göstere göstere, bu kadar pervasızca, bu kadar utanmadan arlanmadan işlenebildiği, bu denli karanlık başka bir dönem bence olmamıştır.”

Seçimle ilgili ise “ne olur bu seçimlere tam katılımla katılalım ve çevremizi de tam katılıma teşvik edelim. Seçimler öncesinde, sırasında veya sonrasında ortaya çıkabilecek her türlü provokasyona karşı çok uyanık ve metanetli olalım, yapıcı olalım. Asla ve asla şiddete şiddetle, kabalığa kabalıkla karşılık vermeyelim. İnsanlarımızın inanç ve kimlik hassasiyetlerine özen göstermeyip kalplerini kıracak hoyrat paylaşımlara tevessül etmeyelim. Her gün gönüllerde bir Samsun bulup çıkalım, göreceksiniz, bu ülkede bu karanlıkları yenecek yeterli sayıda nabız-veren vicdan hala mevcuttur.
…güneşimizi gölgelerin efendilerinden 14 Mayıs’ta geri alacağız… Kolay olacak demiyorum, değecek diyorum. 14 Mayıs sadece bir yeniden başlangıç…İşte bu duygu ve düşünceleri haykırmanın sembolik bir yöntemi olarak… dağ bayır, ova-oba, yağmur-çamur, gündüz-gece demeden 4 gün sürecek bir yürüyüş sonunda Londra’daki sandığımda oyumu Cumhuriyet Halk Partisi ve Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’dan yana kullanacağım” dedi.

Mutlu Sancaktutar London Bridge üzerinde
Mutlu Sancaktutar Londra’da – 3 Mayıs 2023
Londra’da oy kullanırken
2685830cookie-checkBarışa oy için yürüyüş: Dört günlük “oy”a davet yürüyüşü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.