Barzani, Dr. Kemal Kadir’i af ediyor

Kadir’in önümüzdeki hafta özgürlüğüne kavuşması bekleniyor…

Kürt Haber Ajansı FNA’nın verdiği habere göre, Kadir’in af edilmesi yönünde hazırlanan belge imzalanmak üzere Barzani’ye sunuldu…

Geçtiğimiz Ekim ayında Kuzey Irak’a yaptığı ı ziyaret sırasında tutuklandıktan sonra Erbil mahkemesi tarafından 30 yıl hapis cezasına çarpıtılan Avusturya vatandaşı Dr. Seyid Kemal Kadir’in birhafta içinde serbest bırakılacağı bildirildi.

“İŞLEMLER TAMAMLANDI”

KDP’nin Avrupa sorumlularından Dilşad Barzani’nin Kadir’in ailesine Kürt öğretim görevlisinin bu hafta içinde özgürlüğüne kavuşacağı şeklinde söz verdiği açıklandı. Konuya ilişkin ANF’ye konuşan Kadir’in kız kardeşi Gelawej Xan “Bize serbest bırakılma işlemlerinin tamamlandığını söylediler. Ancak Kürt Özerk İdaresi Başkanı Mesud Barzani’nin imzası gerekiyormuş. Barzani de Bağdat’ta olduğu için bize haftaya kaldı dediler.”

Dr. Qadir’in serbest bırakılması için Avusturya’nın Bağdat Büyükelçiliği’ndeki yetkilinin de halen Hewler’de olduğunu ve onun da çalışmalarını sürdürdüğünü hatırlatan Xan “Umarım bu sefer doğru çıkar ve kardeşim özgürlüğüne kavuşur” şeklinde konuştu.

VİYANA-HEWLER ARASINDA KRİZE NEDEN OLDU

Avusturya, Barzani ailesini eleştirdiği için Hewler’de 30 yıl hapis cezasına çarpıtılan Dr. Kemal Seyid Kadir’in halen serbest bırakılmamasından rahatsızlığını dile getirmişti. Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari tarafından kendilerine verilen Dr. Kadir’in serbest bırakıldığı yönündeki haberlerin bugüne dek gerçekleşmediğini  bildirmişlerdi..

Geçtiğimiz Ocak ayında Avusturya Dışişleri Bakanı Ursula Plassnik, Hewler’de, tutuklanarak 30 yıl hapis cezası verilen ülkesinin vatandaşı olan eğitim görevlisi Dr. Kemal Seyid  Kadir’in serbest bırakıldığını söylemiş, ancak bu haber, Dr.Kadir’in kız kardeşi Gelawêj Xan tarafından doğrulanmamıştı.

İLGİLİ HABERLER

Barzani mağduru açlık grevinde…
Barzani’ye hakaretten sayfa başına 15 yıl…
Barzaniyi eleştirdi, 30 yıl hapis yedi…

1123420cookie-checkBarzani, Dr. Kemal Kadir’i af ediyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.