Barzani: Sivillere saldırırsanız direniriz…

Irak Dışişleri Bakanı Hoshyar Zebari, TSK’nin Kuzey Irak’taki operasyona derhal son vermesini isterken, Kürt bölgesel lideri Mesut Barzani, sivillere saldırılması durumunda operasyona karşı ‘büyük direnç’ gösterileceğini söyledi.


İngiliz BBC televizyonuna konuşan Irak Dışişleri Bakanı Hoshyar Zebari, Kuzey Irak’ta PKK’ya karşı başlatılan operasyonların yayılması durumunda, bölgedeki dengelerin bozulabileceği yönünde uyarıda bulundu.   


Dışişleri Bakanı Zebari, “Issız ve boş bölgelere yapılan ‘sınırlı baskın’lar bir an önce durdurulmalı” dedi.


Sınır ötesi harekatın kendilerine son dakikada bildirildiğini ve bunu onaylamadıklarını belirten Bakan Zebari, “Türk yetkiller, askerlerin alt yapı ve köprüleri hedef almayacaklarını yönünde söz vermişti ama, daha şimdiden bir çok köprü yerle bir edildi”diye konuştu.


TSK’nın başlattığı operasyonun kabul edilemez olduğunu söyleyen  Kürt Bölgesel lideri Mesut Barzani, Kürt sivillere saldırılması ve zarar verilmesi durumunda ‘büyük dirençle’ karşı konulacağını vurguladı.


22 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ İDDİASI


Türk ve PKK tarafları, çatışmada ölen ve yaralananlara ilişkin çeşitli rakamlar öne sürüyor.


Ankara, Kuzey Irak’taki PKK’ya karşı yürütülen operasyon sırasında meydana gelen çatışmalarda 79 PKK’lı ve 7 askerin öldüğünü açıklarken, PKK kanadı, 22 askerin öldürüldüğünü ve sadece 5 PKK’lının yaralandığını ileri sürdü.  

1055820cookie-checkBarzani: Sivillere saldırırsanız direniriz…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.