Barzani: Türkiye’nin saldırısı savaş ilanı

The Times gazetesinde Deborah Haynes imzalı haberde Kuzey Irak’taki Kürt bölgesel hükümetinin lideri Mesut Barzani’nin Türkiye’ye yönelik olarak “Saldırmaları ya da herhangi bir hücumda bulunmaları, savaş ilanı sayılacaktır” demecini verdi.

Haberde, Barzani’nin Türkiye’yi ‘sorunu silah değil diyalog yoluyla çözmeye’ çağırdığı belirtilerek ‘askeri çözüm seçeneğini dışarıda bıraktığı takdirde Türkiye’yle işbirliğine hazır oldukları’ mesajını aktarıldı.

The Times yazarı ayrıca Türk ordusunun olası harekatına karşı Kuzey Irak sınır boyunda Kürt birliklerin konuşlandığını yazdı.

Gazetedeki yorum şöyle:

“Peşmerge güçlerinin sınırda konuşlanmaya başlaması, PKK’nın Amerika Birleşik Devletleri’ne Türkiye’yle arasındaki krizi çözmekte arabuluculuk yapmayı önermesinin ardından geldi. Dohuk’taki 20 bin Peşmerge gücün komutanı Şeyh Ali, Times’e verdiği mülakatta, “Umarım Türkiye saldırmaktan yana karar almaz. Böyle bir şeyin olmasını istemeyiz. Ama aynı zamanda da topraklarımızı savunmaktan başka seçeneğimiz kalmaz” .

Bölgedeki Peşmergelerin yüzde 75’inin sınıra yığıldığı belirten gazete, geçmişte Kuzey Irak’taki PKK güçlerine karşı Türkiye’nin yanında savaşan Şeyh Ali’nin, Türkiye’nin askeri bir harekata girişmesinin soruna yanıt olmayacağı, zira gerillaların dağlara saklanmakta ustalaştıklarını söylediğini de okurlarına aktardı.

1160480cookie-checkBarzani: Türkiye’nin saldırısı savaş ilanı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.