BAŞARI YARINA KALACAK EN BÜYÜK MİRASTIR

FATMA YÜKSEL / LONDRA – Bize hep güçlü ol başarılı ol denir. Nasıl olunur bir yolu yordamı var mı kimse yol göstermez. Başarı bizi biraz yalnızlığa mı sürükler, yada başarılı olmak için biraz yalnız kalmamız mı gerekiyor bilemiyorum.

Özellikle böylesi zor bir dönemden geçerken kendi iç sesimizi dinleyip hayata bakışımızı sorgulamamız gerekiyor. Başarı nedir sorusuna yanıt aramaya ne dersiniz.

Bana göre başarı, Yüreğinizden geçen hedefleri belirleyip bunun için bir yola çıkma hikayesidir başarı.

Başarı göreceli bir kavramdır ve İnsana göre, şartlara göre, zamana göre, kültürlere göre, hatta cinsiyete göre değişiklik gösterir.

Başarı için motivasyon çok önemli, motivasyon için de başaracağınıza inanmak çok önemli. Başarılı olmak istiyorsanız, insanların sizinle ilgili ne düşünecekleri , nasıl tepki verecekleri vs, biçiminde ki kaygıları bir kenara bırakmalısınız. İlk altın kural bu, ikincisi istikrar. Hedefinizi belirleyin ve istikrarlı bir şekilde hedefe odaklanın.

Başarmak için çıktığınız yolda önünüze tabiki engeller çıkacak. Sizler bu engelleri aşarak o başarı merdivenini hızla tırmanmak için kendinize inanacaksınız. Önünüze çıkan engeller karşında dimdik durarak kendinize olan inancınızı yitirmeden yola devam edeceksiniz.

Zihninizde başardığınız anın hayalini canlandırın ve bundan zevk alın. Negatif düşünme biçiminin sizi olumsuz etkilemesine izin vermeyin. Büyük düşünme alışkanlığı geliştirin, ve sürekli bu konuda kendinizi motive edin.

Kendinizle ilgili verdiğiniz kararları dillendirmeyin, neden mi? çevrenizde büyük beklenti uyandırır, buda motivasyonunuzu düşürür. “Karar ver yap öyle ortaya çık” der davranış bilimi uzmanı Aşkım Kapışmak.

Zenginlik bir başarı kriteri midir? Kişiden kişiye değişir bu durum. Çoğu insan zenginliği başarı Sayar. Önemli olan sizin hedefiniz nedir? Bunu bir belirleyin önce. Kilo vermek bir başarı mıdır? Çok aşırı kilolu bir insan büyük bir çaba ve özveri sonucunda kilo verirse, bunu bir başarı sayabilir. İntikam almak peki? Size yapılan ve yaşatılan kötülüklerin intikamını aldığınızda başarılı olmuş olurmusunuz? Fakir ülkelerdeki çocuklara yardım etmek başarı mıdır? Fakir birine verdiğiniz en ufak yardım onu mutluluğa boğar belki, ve bu sizi çok mutlu eder. Sizde de başardım duygusu uyanır.

Dediğim gibi kişiden kişiye değişir bu durum. ( Siz diye başladığım yazıya sen diye devam etmek istiyorum) Sana göre başarı neyi ifade ediyor bunu belirle. Sana göre başarı bir villada yaşayıp lüks arabalara binmek olabilir. Bir başkasına göre iyi bir eğitim almak. Veya farklı ülkeleri gezip farklı kültürler tanımak.

Kişisel olarak neyin önemli olduğunu keşfettiğinde tüm dikkatini o konuya doğal olarak verebilirsin. Başarı o ilk adımı atmakla başlar, başarmak için yarını bekleme bugün başla. Hepimizin içinde uyanmayı bekleyen başarılı bir insan var.

Dünya da başarılı bir sürü insan ve onların farklı hikâyeleri var. Başardılar çünkü inandılar. Mutlu ve başarılı yarınlara uyanmak istiyorsan EVDE KAL 🙏🙏🙏

2403330cookie-checkBAŞARI YARINA KALACAK EN BÜYÜK MİRASTIR

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.