Başarılı yönetmenden “Kısa Film Atölyesi”

Başarılı yönetmen Suat Eroğlu, 9 Nisan-7 Mayıs arasında her salı saat 19-21 arasında olmak üzere 5 hafta boyunca “86 Stoke Newington High Street, N16 7PA” adresindeki Babel Art House’da “Kısa Film Atölyesi” düzenleyecek.

Suat Eroğlu “Kısa Film Atölyesi”yle ilgili şunları söyledi:

“Kısa film, öneminin her geçen gün daha da farkına varıldığı ve anlatım olanakları açısından her geçen gün daha da zenginleşen bir alandır. Yazım, çekim ve kurgu aşamalarında uzun metrajlı filmden çeşitli biçimlerde ayrılan kısa film, süre sınırlaması nedeniyle çok daha hızlı, yoğun ve vurucu olmalıdır. Günümüz ortamında bir kısa film nedir, nasıl çekilir diye soruyorsanız Artlens London tarafından düzenlenen Kısa Film Atölyesi, 5 haftalık bir eğitim neticesinde kısa film yapım aşamalarının temelini kavratmayı ve kısa filme özgü estetik anlayışını aktarmayı hedeflemektedir. Katılımcılar, teorik bilgilerle birlikte 5 haftanın sonunda kendi yazacakları, çekip ve kurgulayacakları kısa film yolculuklarına hazır olacaklardır.”

İlgi duyanların ayrıntılı bilgi ve kayıt için +447729275462 ya da [email protected]’a mesaj atmaları istendi.

Suat Eroğlu çekim sırasında
Suat Eroğlu çekim sırasında

KISA FİLM ATÖLYESİ

1.HAFTA: Kısa Filme giriş ve örneklerle kısa film inceleme.

2.HAFTA: Senaryo teknikleri: Sinopsis, tredman, çekim senaryosu, storyboard. Senaryo örneklerinin ele alınacağı bu derste; senaryo yazımının incelikleri, teknikleri ve “iyi bir senaryo”nun nasıl olması gerektiği aktarılacaktır.

3.HAFTA: Çekim teknikleri: Görüntü, ses, kurgu, müzik. Pratikte çekim tekniklerinin gösterileceği bu derste, görüntü, ses ve kurgunun anlam yaratımında çekimin öneminin kavranmasına çalışılacaktır.

4.HAFTA: Film yapım aşamaları ve Post-Prodüksiyon, Kurgu ve mantığının ele alınacağı bu derste, kurgu üzerine önemli detaylar aktarılmaya çalışılacaktır.

5.HAFTA: Film, Dağıtım ve Festivaller üzerine de konuşulacaktır. Her ders içeriğe bağlı olarak çeşitli kısa film örnekleri incelenecektir.

Yönetmen Suat Eroğlu
Yönetmen Suat Eroğlu

SUAT EROĞLU KİMDİR?

1986 yılında Ankara’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı. 2010 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema bölümüne girdi. Osmanlı zamanında Fransa’dan gelen bir sinematografın hikayesini anlattığı ve Türkiye sinemasının 100’üncü yılına ithaf ettiği kısa filmi ‘Sinemasal’ ile sinema hayatına başladı. Çocuk işçiliğinin yoğun olduğu Türkiye’de kendi çocukluğunda da çocuk işçi olarak çalıştığı için ikinci kısa filmi ‘Fıtrat’ ile çocuk işçiliğine dikkat çekti. Bu film ile birçok festivalin dikkatini çekerek ödüller aldı. Son olarak tek mekânda çektiği ve metaforlar aracılığıyla siyasi göndermeleri olan iyi bir kara mizah örneği diyebileceğimiz ‘Oyun İçinde Oyun’ filmini yaptı. İki yıldır Londra’da yaşayan ve yaklaşık on yıldır kısa filmler üreten yönetmen, çeşitli yayınlarda sinema üzerine yazılar yazarken reklam ve moda çekimleri yapmakta ve sinema üzerine eğitimler de vermektedir.

2283060cookie-checkBaşarılı yönetmenden “Kısa Film Atölyesi”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.