Basına göre Ekşi’nin istifası…

Hürriyet gazetesi başyazarlığından dün istifa eden Oktay Ekşi, bugün birinci sayfada yer alan yazıyla okuyucularına veda etti.

“Okuyucularıma veda” başlığıyla çıkan yazı şöyle:

“BAZEN habbenin (dam-lacığın) kubbe, kubbenin de habbe yapıldığı dönemlerden geçersiniz.

Benim 28 Ekim tarihli yazımın son cümlesinde (nasıl istismar edilebileceğini hesaplayamadan) değiştirdiğim iki kelime buna örnek teşkil etti. Gerçeği olduğu gibi anlatmam anlamak istemeyenlere yetmedi.

Bu durumda 1966 yılından beri mensubu olduğum, 1974 yılından beri de “Başyazar”ı sıfatını taşıdığım Hürriyet Gazetesi’nden ayrılmaya karar verdim.

Bana ne mutlu ki bunca yıl en iyi patronlarla ve mükemmel gazetecilerle çalıştım. Hepsine içten teşekkür borçluyum.

Bugüne kadar ülkem ve mesleğim için hangi görüşleri savundumsa ömrümün sonuna kadar onları savunacağımın bilinmesini isterim.”

Peki gazeteler Oktay Ekşi’nin istifasını nasıl gördü?

Ekşi’nin istifa ettiği Hürriyet haberi “Başyazarımız Oktay Ekşi istifa etti” başlığıyla verdi. Haberin spotunda “Başyazarımız Oktay Ekşi, dün itibariyle gazetemizden ayrıldı. Ekşi, gazeteden ayrılmasını bugünkü veda yazısıyla okurlarına duyurdu” ifadesi kullanıldı.

Sabah
Oktay Ekşi’ye ağır dava – AK Partililerin Hürriyet’in önünde protesto yaptıkları saatlerde Oktay Ekşi istifasını hazırlıyordu. Ekşi hakkında Başbakan Erdoğan ve bakanlar tazminat ve ceza davası açacak.

Milliyet
Oktay Ekşi Hürriyet başyazarlığını bıraktı – Gazeteci Ekşi, bir yazısındaki ifadelere gelen tepki üzerine Hürriyet başyazarlığından ayrıldı.

Cumhuriyet
AKP’liler istedi, Oktay Ekşi istifa etti – İkizdere Vadisi’ne santral yapımını öngören yasa tasarısı nedeniyle hükümeti eleştiren Oktay Ekşi, tepkiler üzerine Hürriyet gazetesi başyazarlığından istifa etti. Erdoğan, Ekşi’nin yazısı için “Gereğini yapacağız, göreceksiniz” açıklaması yapmıştı.

Zaman
Oktay Ekşi, ağır hakaret içeren yazısına tepkiler artınca istifa etti – HES’lerle ilgili yazısında Başbakan ve bakanlar için “Anasını bile satan zihniyet” ifadelerini kullanan Oktay Ekşi, tepkiler üzerine önce köşesinden özür diledi. Ancak tepkiler çığ gibi büyüyünce 36 yıldır başyazarlık yaptığı Hürriyet’ten istifa etti. Ekşi, Hürriyet’ten kovulmadığını, kendi isteğiyle ayrıldığını söyledi.

Akşam
Keskin kalem “köşe” kapattı – Hükümetin çevre politikasını “Bunlar analarını da satarlar” sözüyle eleştiren Oktay Ekşi, kendi kararıyla istifa ettiğini açıkladı.

Taraf
Oktay Ekşi 35 yıl sonra istifa etti – Başbakan için “Anasını bile satan zihniyet” diye yazan Hürriyet’in 35 yıllık başyazarı Oktay Ekşi dün görevinden istifa etti: Kimseden hiçbir baskı görmedim.

Star
Özür diledi, istifa etti – Hürriyet başyazarı Oktay Ekşi, “Anasını satan zihniyet” dediği için hükümetten özür diledi ve gazeteden istifa etti.

Yenişafak
Ekşi gitti – Hürriyet gazetesi başyazarı Oktay Ekşi, köşesinde hükümet üyeleri için “Şimdi analarını bile satan işte o zihniyetin marifetlerini görüyoruz” ifadelerini kullanarak büyük bir skandala imza attı. Dünkü yazısında özür dileyen Ekşi, yoğun tepkiler üzerine istifa etti.

Vatan
Oktay Ekşi istifa etti
Hürriyet gazetesi başyazarı Oktay Ekşi, hükümetin çevre politikasını eleştirirken kullandığı “Analarını bile satan zihniyet” cümlesi nedeniyle dün özür dilemişti. Ekşi, tepkilerin sürmesi üzerine gazetedeki görevinden ayrılacağını açıkladı.

Habertürk
Oktay Ekşi istifa etti – Hürriyet başyazarı, yazısındaki “Anasını bile satan zihniyet” ifadesi yüzünden istifa etti.

1265080cookie-checkBasına göre Ekşi’nin istifası…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.