‘Batı’da kamuoyu gözardı ediliyor’

İngiltere’nin önde gelen aydınlarından Pakistan kökenli Tarık Ali, Guardian’daki yazısında, Afganistan’a değinirken İtalya örneğini vererek Batı’da kamuoyunun görüşlerinin gözardı edilmesinden kaynaklandığını öne sürdü.


İtalya’da, Afganistan’daki askerlerin görevlerinin sürmesi ve Vicenza’daki Amerikan üssünün genişletilmesine yönelik önergenin Senato’da yeterli oya ulaşamaması, Başbakan Romano Prodi’nin istifasına yol açmıştı.


Tarık Ali, “Batı’da resmi siyaset, kamuoyunun görüşlerini gözardı ediyor” başlıklı yazısında İtalya’daki hükümet krizi, genel anlamda Avrupa’da da, yönetenlerle yönetilenler arasındaki görüş ayrılığının daha da arttığını gösterdiğini öne sürdü.


Tarık Ali’nin değerlendirmesi şöyle:


“İngiltere’de yeni İşçi Partisi, demokratik olmayan seçim yasalarıyla korunuyor, partinin milletvekilleri Irak’ta çekilen acıları umursamıyor. İtalya’da ise bu durumun aksine, sol kesimin tümü, halkın da yüzde 80’i Irak Savaşı’na karşıydı. Bugün de İtalyanların yüzde 62’si, sol hükümetin destekçilerinin de yüzde 73’ü, Afganistan’daki tüm İtalyan askerlerinin çekilmelerini istiyor. Ancak diğer ülkelerde merkezdeki siyasetçiler gibi hem Silvio Berlusconi, hem Romano Prodi hem de Massimo D’Allema kamuoyunun görüşlerini gözardı etmekte birleşmiş durumda. Yönetenlerle yönetilenler arasındaki görüş ayrılığının artması hem demokrasinin işleyişini tehdit ediyor, hem de vahim bir duruma yol açıyor.”

800070cookie-check‘Batı’da kamuoyu gözardı ediliyor’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.