Batı Avrupa felaketi yaşıyor! Uçaklar havalanamadı

Birleşik Krallık ve Fransa’yı sarsan Eleanor fırtınası, yüz binlerce evi elektriksiz bıraktı. İngiltere’de sel baskınları var, Londra sakinlerine uyarı yapılıyor.

Fransa’da ve İsviçre’de uçaklar kalkamıyor. Türk Havayolları’nın İstanbul-Basel ve İstanbul-Zürih seferlerini yapan uçakları İtalya Milano’ya indi. Eyfel Kulesi, şiddetli fırtına nedeniyle ziyaretçilere kapatıldı.

Dondurucu soğukların 11 can aldığı ABD’de ise yeni bir ‘canavar’ fırtına doğu kıyısındaki şehirlere yaklaşıyor. Florida ve çevresine 30 yıl sonra ilk kez kar yağması bekleniyor.

Birleşik Krallık’ta saatteki hızı 160 kilometreyi aşan fırtına nedeniyle 100 bin eve elektrik verilemiyor. Reuters haber ajansı, İrlanda’nın batı kıyılarının sel altında kaldığını, yalnızca bu bölgede 27 bin evin karanlıkta kaldığını duyurdu. İrlanda’da dün 150 bin eve elektrik verilemediği anlar oldu.

İngiltere, Galler, Kuzey İrlanda ve İskoçya kıyılarını dev dalgalar dövüyor, İrlanda’nın dördüncü büyük şehri Galway’de yüksek gel-gitler yolların kapanmasına ve dükkanların zarar görmesine yol açtı.

Adada devrilen ağaçlar zaman zaman şehirler arası trafiği durduruyor. Galler’de bir aracın üstüne düşen ağaç, bir kişinin yaralanmasına yol açtı.

Eyfel Kulesi kapatıldı

Fransa’da da en az 200 bin ev Eleanor nedeniyle elektrikten mahrum. Başkent Paris’te saatte 140 kilometreyle esen rüzgar, Eyfel Kulesi’nin ziyaretçilere kapatılmasına neden oldu.

THY uçakları Milano’ya indi

Şiddetli esen Eleanor, İsviçre Basel ve Fransa Strazburg havalimanlarında da uçak seferlerini durdurdu. Türk Hava Yolları’nın (THY) İstanbul-Basel ile İstanbul-Zürih seferini yapan tarifeli uçakları da İtalya’daki Milano Havalimanı’na indi.

Fransa, hafta başından bu yana turuncu alarm vermiş durumda.

‘Canavar’ fırtına ABD’ye yaklaşıyor

Yeni yıla dondurucu soğuk ve kar yağışı altında giren ABD’de, yeni bir fırtına bekleniyor.

CNN Internatinoal, 11 kişinin ölümüne yol açan ‘canavar’ fırtınanın doğu kıyılarına yaklaştığını bildiriyor.

Soğuk hava dalgası, ülkenin güneyindeki şehirlerde 30 yıl sonra kar yağmasına yol açabilir. Meteoroloji, Florida ve çevresi için kar uyarısı yapıyor.

Florida’nın hemen kuzeyinde yer alan Georgia eyaletinde Salı günü olağanüstü hal ilan edildi.

2150840cookie-checkBatı Avrupa felaketi yaşıyor! Uçaklar havalanamadı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.