Bay Konsolos / Mahmut Şenol

Şenol, Altın Kitaplar’dan çıkmış ilk kitabı ‘Phaselis Adağı’nın ardından, tarih romanlarına bir süre uzak durmak için, bir düş ve fantezi dünyasında dolaşıyor, bu kitabında… Quixotic romanında edebiyat kuramları açısından çok tartışılacak, unutulmaz bir karakterle, ‘Bay Konsolos’la çıkıyor okur karşısına.

Adı, sanı açıkça yazılmamakla birlikte, Akdenizlilerin çok iyi bildiği bir ülkenin kıyısındaki küçük, sevimli ve tanıdık bir kasabada, 40 yıl boyunca ‘olmayan bir ülke’nin elçiliğini yapan ‘Bay Konsolos’ artık kasabalılarca tartışmaya gerek kalmayacak kadar benimsenmiştir. Onun kasabadaki varlığını ve tarih sahnesinden çekilmiş eski Tangerine Cumhuriyeti’nin oradaki elçiliğini kabullenenlerin bu toplu halüsinasyonuna ‘Bay Konsolos’ da, delice bir sevinçle katılır. Kasabada bir hayal perdesinde, hep birlikte yaşanmıştır. Sonra bir gün gerçek anlaşılır, ama belki anlaşıldığını yazarın açıkladığı gerçek de bir düştür!..

Cervantes’in Don Quixote’sinden Flaubert’in Madam Bovary’sine; Dickens’ın Pickwick’inden Jane Austen’ın Emma’sına; Dostoyevski’nin Prens Mişkin’inden Kafka’nın Bay K.’sına dek tanıdık simaların bir yeni özeti gibi göreceğiz ‘Bay Konsolos’u… Diğer deyişle insanın evrensel aldanış ve inanışlarıyla. (NTVMSNBC yorumu)

Altın Kitaplar, 272 sf.
Tür: Trajikomik roman

AÇIK GAZETE: Bay Konsolos, bal damlayan kaleminden Açık Gazete okurlarıyla köşe yazısı ve haberleriyle hemen hergün buluşmakta. O’nun uzak ülkeden farkettikleri iyiden ve yeşilden yana gizli bir devinim olduğu, aklın ve mantığın yoluna evrilme yaşandığı ipuçlarını veriyor…  Velhasılı içimize su serpiyor…

Sindire sindire okunulacak kitap, içinizdeki Don Kişot’a gerçek bir dost armağan ediyor: Bay Konsolos…

1131800cookie-checkBay Konsolos / Mahmut Şenol

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.