Bay Soros, Mariuana’ya çubuk uzattı…

Soros, The Wall Street Journal gazetesinin 26 Ekim 2010 tarihli Salı günkü sayısında yer alan kendi yorum yazısında belirttiği gibi, mariuananın yasaklanmasından değil, yasal önlemler alınarak dikkatli bir kontrol altında serbest olmasından yanaydı.

Soros’un yazısında belirttiği gibi ABD’de bu bitkisel ürünü kullananlar arasından tesadüfen yakalananların sayısı ürkütücüydü. Mariuana yüzünden yılda 750 bin kişi hüküm giyiyor, gereksiz yere ceza çekiyordu. ABD’de “uyuşturucu tutuklamasının” yüzde 40’ının mariuana nedeniyle yaşandığına dikkati çeken Soros, böylece tutuklama sürecinden yüzde 40 tasarruf sağlanacağını söyledi. Bu insanları tekrar topluma kazandırmak için ilk önce mariuana serbestliğini öneren Soros, böylece Meksika ve Latin Amerika uyuşturucu kartellerine para akıtılmasından kurtulmak olanağını da gösterdi.

Soros’un görüşlerine katılan başka yazarların bulunduğu da öteden beri biliniyor. Bu anlamda Soros bir ilk değil, ancak diğer yazarların görüşlerine önem verilmemişti. Mariuana savunucuları Soros gibi bir önemli ismin kendilerine arka çıkmasını önemli buldu.

1512870cookie-checkBay Soros, Mariuana’ya çubuk uzattı…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.