Baybaşin ve adamlarına ‘haraç’tan ceza

Abdullah Baybaşin ve arkadaşları 2004 Şubat’ında polisin yaptığı geniş çaplı operasyon sonucunda yakalanmış ve o günden bu yana da hapisane de bulunuyordu.


Uzun mahkeme süreci sonunda Baybaşin’in arkadaşları suçlarını kabul edince, dünkü davada jüri kararına başvurulmaksızın hakim tarafından 4 ile 13 yıl arasında değişen cezalara çarptırıldı. Mahkemede arkadaşları arasında suçunu ancak dün kabul eden Baybaşin’in cezasının da önümüzdeki günlerde kesilmesi bekleniyor.


Baybaşin ve arkadaşlarının kabul ettiği suçlar şöyle:


– Kuzey Londra’daki Türk ve Kürt toplumundan öldürme tehditiyle haraç almak,
– Kesici alet ve ateşli silahlar bulundurmak ve kullanmak,
– Ağır şekilde yaralamaya teşebbüs…


EROİN DAVASI’NDA DA CEZA GELECEK


Baybaşin ve diğer arkadaşlarının eroin kaçakcılığı ile ilgili davası da ayrıca sürüyordu. Bu davadaki suçlarını da kabul eden Baybaşin’in bu suçlarından dolayı da önümüzdeki günlerde ayrıca ceza alması bekleniyor…” Hakim, Baybaşin’in “Bombacılar adlı çeteyi amacı doğrultusunda kullandığı”nı söyledi.


İngiltere polisinin verdiği bilgiye göre; ülkedeki eroin ticaretinin önemli bir kısmı Baybaşin grubu tarafından yönlendiriliyor.


Polis, Haringey’deki Başbaşin’in bürosuna gizli kameralar yerleştirerek 6 ay boyunca Baybaşin ve adamlarını izlediği de mahkemeye ortaya çıktı.


İLGİLİ ARAŞTIRMA: İngiltere’de eroin dosyası

787990cookie-checkBaybaşin ve adamlarına ‘haraç’tan ceza

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.