Baykal: Başbakan üslubuna dikkat etsin

Sinop’ta vatandaşlara hitap eden CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye’nin 80 yıllık geçmişinde toplam 220 milyar borcu bulunduğunu belirtti.

Baykal, şunları kaydetti:

”80 yıllık Türkiye’nin borcu içinde Atatürk, İnönü dönemi var. Celal Bayar, Adnan Menderes dönemi var. Süleyman Demirel, Turgut Özal dönemi var. Diğer başbakanların birikmiş borcu 220 milyar dolar. Bunlar iş başına geldi, bugün Türkiye’nin borcu 80 yıldaki borç miktarından fazla, 500 milyar dolar. 220 milyar dolarlık borç 500 milyara çıkmış. Elde avuçta ne varsa fabrika, tesisler, santraller petrokimya tesisleri, demir çelik tesisleri, tümü satılmış. Oradan da büyük para kazanılmış. Borç 80 yılda Türkiye’de harcanan paradan çok fazla, 2 katından fazla. 7 yılda bunların eline geçmiş harcamışlar.”

Başbakan Erdoğan’ın işsizlikle ilgili açıkladığı önerilere farklı bir üslupla yanıt verdiğini belirten Baykal, şunları kaydetti:

”Sonra çıktı dedi ki ‘hadi sen işine bak’. Benim işim milletin derdi. Ben milletin derdiyle ilgileniyorum. Tabii çare düşüneceğim, çare söyleyeceğim. ‘Bu millet seni iktidara getirmiyor. 40 fırın ekmek yesen de iktidara gelemezsin’ diyor. Bu neyin cevabı. İşsizliğe çare demiş, ben de çaremi söylemişim. Çareye karşı söylediği laflar bunlar. Bu iyi bir üslup değil. Bu üslup maganda üslubu. Bu üslup Başbakan üslubu değil. Türkiye’de böyle başbakanlara alışık değiliz. Atatürk’ün, İsmet İnönü’nün, Adnan Menderes’in üsluplarına alışığız. Zarafete, terbiyeye, nezakete, saygıya alışığız. Ne söylediğini bilmeye alışığız. Devlet sorumluluğu bilmeye alışığız. Bu külhanbey, maganda üslubu. Ona yakışıyor olabilir ama Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’na yakışmıyor.”

Başbakan Erdoğan’ın söylediklerinin farkında olmadığını öne süren Baykal, ”Sen ne söylediğinin farkında değilsin. Bir gün bir şey söylüyorsun, bir gün bambaşka bir şey. Söylediğini takip etmiyorsun. Söylenenleri anlamamazlıktan geliyorsun. Başbakanlık siyasetiyle, bilgisiyle, kültürüyle, belli bir seviyeyi gerektirir” diye konuştu.

Başbakan’ın asabını kontrol edemediğini de savunan Baykal, ”Ne zaman ne söyleyeceğini tam bulamıyor. Aynadan okuduğunda, konuşurken mesele yok. Ama aynadan çıktığından ortalık karışıyor. Başbakan üslubuna dikkat etsin” dedi.

Başbakan Erdoğan’ın ”Her kuşun başından kavurma olmaz” dediğini belirten Baykal, ”Başbakan üslubuna dikkat etsin. ‘Kuşun başından kavurma olmaz’ demiş. Kuşla baş laflarını da çok fazla ağzına almasın. Her kuşun eti yenmez unutmasın bir, ikincisi kuşla baş lafları onun ağzına pek yakışmıyor. O nedenle Başbakan bu konuları bıraksın. Bildiği konulara girsin. Onları konuşsun, onları tartışalım” diye konuştu.

Baykal, Başbakan Erdoğan’ın sürekli CHP ile uğraştığını savunarak ”Niye sen durup durup Cumhuriyet Halk Partisi diyorsun? Benimle uğraşıyor, yetmiyor İsmet Paşa ile uğraşıyor. İsmet Paşa ile uğraşıyor ama Atatürk ile uğraşmaya cesaret edemiyor. Yani dilinin altında bir bakla var da işte 80 yıl, 80 yıl diyor ama İsmet Paşa’ymış, Deniz Baykal’mış bizimle uğraşıyor” dedi.

1189600cookie-checkBaykal: Başbakan üslubuna dikkat etsin

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.