Baykal bu kez de sevincinden konuştu

Baykal, hiçbir kurultayda bugünkü kadar yoğun katılım ve coşkuya tanık olmadığını belirterek, ”Bu kurultay hepimize particilik dersi, siyaset dersi vermiştir. Umarım bu kurultay CHP’ye akıl fikir verenlerin, istikamet, yol çizenlerin CHP gerçeğini daha doğru bir şekilde değerlendirmelerine bir katkı yapar” diye konuştu…


Baykal, seçim sonucunun açıklanmasının ardından teşekkür konuşması için kürsüye çıktı. Kurultay’da verilen desteğin sadece kendisi açısından değil, CHP açısından, CHP’nin uğrunda mücadele ettiği ilkeler, hedefler ve değerler açısından da çok büyük önem taşıdığını belirten Baykal, ”CHP’nin böyle büyük bir çoğunlukla yürütmekte olduğumuz politikanın arkasında durduğunun bu seçimde, böyle bir oyla kanıtlanmış olması bizim mücadelemize büyük bir katkı yapacaktır” dedi.


CHP’nin bütünleşmiş, kenetlenmiş, kaynaşmış, her türlü tartışmanın ötesinde ne yapmak istediğini bilen insanların elinde, bilinçli bir örgütün desteğiyle ayakta durduğunun bir kez daha kanıtlandığını belirten Baykal, şunları söyledi:


”Biz büyük iç tartışmaların içinden geçmiş bir partiyiz. Bu tartışmaları geride bıraktığımızı, örgütümüz tartışmaları bir kenara bırakmak, bütünleşmek kaynaşmak kararlığı içinde olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Büyük sürprizler beklenmeyen bir kurultay olarak toplandık. Alışılmış türden heyecanlar, çekişmeler yaşanmıyor diye birileri neredeyse bu kurultaya hafif dudak büker haldeydi. Bu kurultay Türkiye’nin çok büyük ilgisini çekmiştir. Burada benim tanık olduğum hiçbir toplantı bugün CHP kurultayının gerçekleştirdiği yoğun katılımı,coşkuyu, güçlü bir CHP tablosunu ortaya koymamıştır.”


”CHP şunu yapsın, bunu yapsın” diyenler bulunduğunu belirten Baykal, ”Bunu kim söylüyor, o kavganın içinden çıkan insanlar mı söylüyor? Hayır köşesinde ona öyle gözüküyor, ona öyle geliyor. Bu arkadaşlar da bir hüküm veriyorlar niye böyle yapıyorlar diye bizi anlamaya çalışın. Kolayca suçlamaya kalkmayın, anlamaya çalışın. Umarım bu kurultay CHP’ye akıl fikir verenlerin istikamet, yol çizenlerin de CHP gerçeğini daha doğru bir şekilde değerlendirmelerine bir katkı yapar” diye konuştu.


Kurultayda verilen kararın kendisine güç katmanın yanı sıra büyük bir sorumluluk da yüklediğini kaydeden Baykal, bütün gücüyle verilen görevi yapmaya çalışacağını söyledi.

1058570cookie-checkBaykal bu kez de sevincinden konuştu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.